1 GROEP, 1 MARATHON, 1 GOED DOEL!

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring. In het eerste jaar gingen 16 studenten de strijd aan tegen zichzelf en tegen de klok, om zo bij te dragen aan de bestrijding van een ziekte die steeds vaker voorkomt.

Tegenwoordig kennen we allemaal wel iemand die aan deze ziekte lijdt, die de strijd heeft verloren of overwonnen. Met een lijstje namen en een ongelooflijk gevoel van machteloosheid zat Marlou in November 2010 op de fiets. Zij wilde iets doen. En dan niet: “Ik ga iets knutselen, geef me geld voor het goede doel – want daar zou ik zelf ook geen geld voor doneren. Nee, het moest groter. Het moest iets zijn waar ik mezelf geld voor zou geven. Iets wat niemand ooit achter me zou zoeken…… . We moeten een marathon gaan rennen!” Deze ingeving kwam niet helemaal uit de lucht vallen. De marathon van New York City rennen stond bij Jeroen op z’n bucketlist en samen hadden Marlou en Jeroen nog wel een appeltje te schillen met kanker en dus een berg geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. En zo geschiedde. Na de eerste officiële aankopen: een groots schetsblok en een pak met stiften, kon de brainstorm beginnen. Run for Life – A New YorK challenge, was al gauw geboren. En daar bleef het niet bij!

Op 6 november 2011 werd dé marathon gelopen op maar één motivatie: “zoveel mogelijk uit onszelf halen, om zoveel mogelijk aan KWF Kankerbestrijding te kunnen geven.” De emoties gingen alle kanten op en wat een ontzettend indrukwekkende ervaring. Jeroen en Marlou hebben leren samenwerken en samen vormen ze een onverslaanbaar duo. Met een fantastisch bestuur en een geweldige groep mensen hebben wij ons een jaar lang keihard ingezet en de beloning mocht er wezen.

We zetten ons ieder jaar met veel bewondering, frustratie, tranen, spanning, plezier, respect en dankbaarheid in om Run for Life te laten bloeien. Met ups en downs proberen we te helpen, te enthousiasmeren, te sturen en te motiveren om het beste uit iedereen naar boven te halen. Maar bovenal: om alle Run for Life renners dezelfde onvergetelijke, onbeschrijfelijke en meest intense ervaring te bezorgen die wij ook hebben gehad. Om van een onwaarschijnlijkheid een waarschijnlijkheid te maken. Om een steentje bij te dragen en op te staan tegen kanker. Op deze wijze maken wij een verschil, want iedereen heeft wel mensen in zijn naaste omgeving (gehad) die vechten tegen de strijd met kanker. Door met z’n allen bereid te zijn hier iets aan te doen kan er een verschil gemaakt worden. De finish halen is iets dat elke renner voor zichzelf zal moeten doen, maar het tegengaan van kanker kunnen we alleen samen.

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life € 403.737,48 (financieel rapport) opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, met 243 renners, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2024 voor de 14de keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

Op deze website willen wij je kennis laten maken met onze organisatie, het goede doel waar wij voor rennen en niet geheel onbelangrijk de sponsormogelijkheden, want we kunnen samen een verschil maken!

Namens Run for Life – A New YorK challenge

Jeroen Cornelissen & Marlou Hermsen
oprichters

“Waar een wil is, is een weg.”

Marlou Hermsen & Jeroen Cornelissen

€ 403.737,48

Dit is het bedrag dat Run for Life tot nu toe heeft gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Run for Life Team 2011 – 2023

€ 30.648,67

Dit is het bedrag dat Run for Life Team 2023 heeft gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

Tot 2024 heeft Run for Life maar liefst € 403.737,48 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 13 jaar tijd hebben 243 deelnemers met ons meegedaan, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2024 voor de 14de keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.