“Ga het doen! Laat je jezelf verbazen en ga naar NEW YORK.”

Meike Kuipers

Eindstand: € 1.877,35

100%

Meike Kuipers

Achteraf
Ruim een jaar wist ik dat ik de New York City marathon zou gaan lopen op 3 november 2019. En toen opeens wat het die dag. Met super veel zin stond ik aan de start. Ik was blij om met Annelieke samen van start te mogen gaan. Zo konden we gelukkig nog wat laatste spanning met elkaar delen. Het avontuur begon met het oplopen van de beruchte Verrazano-bridge, wat was ik aan het genieten!! Dit genieten werd alleen maar meer! Tussen het waanzinnige publiek mogen lopen, het enthousiasme van de Amerikanen is echt niet te omschrijven. Ik vond het fantastisch en daardoor merkte ik pas na ruim 25 kilometer dat het wat energie ging kosten.

Gelukkig kan ik zeggen dat mijn marathon goed verliep en ik mij prima voelde. 35 km gaf mijn horloge aan toen ik toch echt vooral pijn en vermoeidheid voelde, maar ja dat hoort erbij! Dat was het punt dat ik het echt niet meer zo leuk vond. Het publiek en mijn lieve support die mee waren gereisd, waren de laatste kilometers in Central Park extra fijn en hierdoor kon ik nog in mijn tempo blijven doorlopen.
Met een hele grote glimlach ben ik na 42,2 km over de finish gekomen. 3:52:38 is mijn tijd. Wat was ik blij!!! Deze glimlach is een hele tijd erna niet van mijn gezicht geweest.  Genietend van mijn prestatie, maar vooral van de vele lieve reacties om mijn heen (ik voelde mij toch een Olympische held haha).

Wat ben ik trots op mijn Run for life team dat we door het lopen van deze marathon een waanzinnig bedrag naar KWF Kankerbestrijding mogen sturen. Echt waar, iedereen die twijfelt om een marathon te lopen. Ga het doen! Laat je jezelf verbazen en ga naar NEW YORK 😄. Beter wordt het niet (ik kan het mij niet voorstellen).”

Vooraf
Mijn naam is Meike Kuipers en ik woon in Nijmegen. Ik ben werkzaam als ergotherapeut in een revalidatiecentrum. Inmiddels ben ik al best wat jaren aan het hardlopen en word ik er steeds enthousiaster van. De vele kilometers langs de Waal, het liefst met een zonnetje, ik kan er echt van genieten.

Na steeds nieuwe doelen te stellen, nog wat sneller of nog wat verder lopen, kan ik heel blij worden als ik merk dat ik dit ook kan! Dus na meerdere halve marathons begon ik mij af te vragen, kan ik dan ook een héle marathon lopen? Dat wil ik proberen.. Nee dat ga ik doen! In 2019 ga ik met dit gave team van Run for Life de New York City Marathon lopen.

En hoewel mijn lijf mij vaak positief kan verrassen weet ik dat dit helaas niet vanzelfsprekend is of blijft voor iedereen. Je lijf kan je ook opeens in de steek laten, bijvoorbeeld door kanker. Hierdoor zijn dan veel dingen opeens niet meer vanzelfsprekend en kan elke dag een uitdaging zijn. Om deze reden loop ik vol trots met dit team van Run for Life Team 2019 voor KWF Kankerbestrijding om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker.

Ieder steentje draagt bij! Hopelijk willen jullie hiermee helpen door te doneren. Nu al super bedankt!”