“Dit en de hele ervaring van het lopen tijdens de wedstrijd zelf, had mij verkocht aan het hardlopen.”

Hidde Joosten

“Mijn naam is Hidde Joosten. Ik ben 23 jaar en studeer chemische technologie in Delft. Ik ben tijdens mijn studententijd niet erg sportief geweest, tot ik besloot mee te doen aan de halve marathon van Amsterdam in 2019 voor KWF Kankerbestrijding. In het begin van de voorbereiding liep ik slechts enkele kilometers, maar met het doel voor ogen, liep ik vaker waardoor ik geleidelijk aan verder en sneller kon lopen. Dit en de hele ervaring van het lopen tijdens de wedstrijd zelf, had mij verkocht aan het hardlopen. Ik ga daarom nu samen met mijn broer en zus de ultieme uitdaging aan en wij gaan meedoen met de 50ste New York City Marathon in november 2021!

Wij doen dit om ons in te zetten voor KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar werd ons leven op zijn kop gezet, toen we onze vader verloren aan kanker. Hij liep in 2015 ook de New York City Marathon, daarom lijkt ons dit een mooi doel om ons dit jaar voor in te zetten. Het geld dat word opgehaald is voor KWF kankerbestrijding, want er is nog veel onderzoek nodig, maar hiermee zullen we een stap dichterbij zijn om de strijd tegen kanker te winnen!”

Ga ook naar de pagina van de Familie Joosten (Allard, Hanneke en Hidde).

Donatieteller Allard, Hanneke en Hidde:
€ 12225.42

94%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.