“Voor ons was het duidelijk; wij willen dit samen voor hem doen om zo te helpen in de strijd.”

Allard, Hanneke en Hidde Joosten

Allard Joosten

“Hi! Mijn naam is Allard Joosten, ik ben 25 jaar, woon in Amsterdam en werk bij Unilever in Rotterdam.
Sinds mijn studententijd loop ik graag hard, om het hoofd leeg te maken, lekker buiten te zijn en mezelf uit te dagen. Zo heb ik meegedaan aan de halve marathon van Amsterdam voor KWF Kankerbestrijding in 2019, de Dam-tot-Dam loop, de Bruggenloop & Make-a-Wish. Volgend jaar hoop ik de New York City Marathon uit te lopen als ultieme uitdaging. Het lijkt me fantastisch dit met Run for Life Team 2021 te doen om zo geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Ik wil de van New York City Marathon rennen samen met mijn zus Hanneke en broertje Hidde. Afgelopen jaar werd ons leven op zijn kop gezet, toen we onze vader Roelof verloren aan kanker. Roelof was zelf fanatiek hardloper en liep in 2015 de New York City Marathon. Voor ons was het duidelijk; wij willen dit samen voor hem doen om zo te helpen in de strijd.”

Hanneke Joosten

“Mijn naam is Hanneke Joosten en ben 27 jaar. Ik woon in Amsterdam en ben arts-onderzoeker binnen de chirurgie van darm- en slokdarmkanker. Mijn hele leven heb ik fanatiek gehockeyd en ik hou van sportieve uitdagingen.

Een paar jaar geleden heb ik de sfeer al eens mogen ervaren van de New York City Marathon toen ik mijn vader aanmoedigde, die de marathon ook liep om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Wat een uitdaging en wat een bijzonder event. Toen had ik het besloten: het ultieme doel zou zijn om hem zelf ook een keer te lopen.

Afgelopen maart is mijn vader overleden aan slokdarmkanker. Dit jaar zouden mijn twee broertjes (Allard en Hidde) en ik ons willen inzetten om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding, en zo letterlijk in de voetsporen van onze vader te treden. Heel mooi om zo verder geld in te zamelen om kanker te bestrijden!”

Hidde Joosten

“Mijn naam is Hidde Joosten. Ik ben 23 jaar en studeer chemische technologie in Delft. Ik ben tijdens mijn studententijd niet erg sportief geweest, tot ik besloot mee te doen aan de halve marathon van Amsterdam in 2019 voor KWF Kankerbestrijding. In het begin van de voorbereiding liep ik slechts enkele kilometers, maar met het doel voor ogen, liep ik vaker waardoor ik geleidelijk aan verder en sneller kon lopen. Dit en de hele ervaring van het lopen tijdens de wedstrijd zelf, had mij verkocht aan het hardlopen. Ik ga daarom nu samen met mijn broer en zus de ultieme uitdaging aan en wij gaan meedoen met de 50ste New York City Marathon in november 2021!

Wij doen dit om ons in te zetten voor KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar werd ons leven op zijn kop gezet, toen we onze vader verloren aan kanker. Hij liep in 2015 ook de New York City Marathon, daarom lijkt ons dit een mooi doel om ons dit jaar voor in te zetten. Het geld dat word opgehaald is voor KWF kankerbestrijding, want er is nog veel onderzoek nodig, maar hiermee zullen we een stap dichterbij zijn om de strijd tegen kanker te winnen!”

Donatieformulier

Donatieteller Allard, Hanneke en Hidde:
€ 11226.42

125%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

New York City Marathon - 7 november 2021
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.