“De realiteit is dat een gezond lichaam niet vanzelf spreekt.”

Teun van der Linden

Op oudejaarsavond heb ik de knoop doorgehakt en nog vóór het openen van de champagne een mooi plan gemaakt. Die avond heb ik mij voorgenomen om op 5 november 2017 met Team 2017 uit te komen bij de Marathon van New York. Met mijn tweeënveertig kilometer lange voettocht door de Big Apple, hoop ik een mooi bedrag op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Waarom doe ik mee? Ik denk dat ik voor heel veel hardlopers spreek, als ik zeg dat hardlopen, en de mogelijkheid om te kunnen hardlopen wanneer en waar ik dat maar wil, een groot geschenk is. Altijd staan de loopschoenen geduldig op mij te wachten voor een intervaltraining, een stevige tempoloop of een lange duurloop naar zee. En wie kan mijn gevoel schetsen als ik een troep meeuwen passeer op een verlaten strand? Door de marathon van New York onder de vlag van Run for Life te lopen, hoop ik iets goeds met die passie te doen. De realiteit is namelijk dat een gezond lichaam niet vanzelf spreekt.

New York zal niet de eerste marathon zijn die ik loop, ik heb er al een aantal in de benen zitten. Dit neemt niet weg dat het voor mij een grote uitdaging is. Niet alleen vanwege het feit dat een marathon een flink stuk lopen is, maar ook omdat ik met deze reis uit mijn comfort zone stap en voor het eerst de oceaan oversteek. ‘Geen New York voor mij…’, was mijn gebruikelijke reactie! Voor de strijd tegen kanker ben ik dan toch bereid de sprong te wagen en het avontuur aan te gaan. Maar anders dan al mijn andere hardlooptochten, kan ik de weg niet alleen afleggen. Mijn actie heeft alleen succes als jullie via onderstaand formulier hieronder willen doneren, zodat ik een mooi bedrag voor de KWF Kankerbestrijding binnenhaal. Alvast veel dank!”

[thermometer raised=1432.50 target=1000 height=300 align=left currency=€ alt=off sep=. trailing=true]