fotorunforlife


“Mijn naam is Tal van den Berg en ik ben sociologiestudent aan de Universiteit van Amsterdam. In november zal ook ik de marathon van New York City lopen en dit is voor mij een spannende ervaring. Allereerst ben ik ontzettend blij om geld op te mogen halen voor een doel, dat naar mijn idee een hoge prioriteit dient te krijgen. Daarnaast is het voor mij een mooi doel om mij eens eindelijk aan het hardlopen te krijgen!
Fitnessen deed ik niet. Teamsport deed ik niet. Hardlopen deed ik niet.. Erover nadenken deed ik wel. Ik moest mijzelf ertoe zetten om te sporten. Maar hoe? Ella Lazorgan was mijn redder in nood. Op een dag kreeg ik een berichtje: ‘’ Ik heb mij zojuist via Run for Life ingeschreven voor de NYC marathon, doe je mee?’’. Toen ik ontdekte dat ik zou hardlopen voor KWF Kankerbestrijding, New York zou mogen zien en een leuke ervaring met een vriendin kon verdienen, was ik verkocht. Oh en niet te vergeten, eindelijk vond ik de beste reden om te sporten!
Ik ben mijn hardloopkunsten rustig aan het opbouwen en ik merk nu al dat ik hier mijn plezier uit haal, hoe moeilijk het ook is voor een beginnende hardloper. Ook bloeien er veel creatieve ideeën op om geld op te halen voor dit mooie doel en daar put ik ook veel energie uit. Om op de hoogte te blijven van onze acties kun je een kijkje nemen op onze Facebook pagina: Awarethon.
Al om al, ben ik heel enthousiast om op 1 november de New York marathon uit te lopen met het idee dat ik hardloop voor ‘het leven’.”