Untitled


“Ik ben Roderick van Baarle, 24 jaar en inmiddels afgestudeerd aan de academie voor sportstudies aan de Haagse Hogeschool. Ik woon nu in Amsterdam, waar ik op dit moment een werkstage doe bij TIG(This Is Golf), een sportmarketingbureau in Amsterdam.

Via een goede vriendin van mij die met het team van 2014 mee heeft gedaan, ben ik in aanraking gekomen met Run for Life. De reden dat ik in 2015 aan de marathon van New York mee wil doen is dat mijn passie en liefde altijd al heeft gelegen bij de sport. Dit alles maakt het nog specialer om deze passie en liefde te combineren om aan de marathon van New York te mogen deelnemen. Ik vind het daarbij nog mooier en belangrijk dat er geld wordt opgehaald voor een goed doel, KWF Kankerbestrijding. Dit motiveert mij nog meer om door te zetten en maakt elke afgelegde kilometer nog specialer.

Ik ben met hardlopen begonnen als een sportieve bezigheid gedurende de week. Dit is inmiddels een uit de hand gelopen hobby geworden. Ik probeer wekelijks rond de 35 kilometer te rennen en in maart 2014 heb ik de halve marathon (CPC) in Den Haag gelopen met meer dan goede tijd. Na deze halve marathon is het voor mij nu tijd om het echte werk te doen: de marathon van New York. Tevens een bucketlist item dat ik hopelijk binnenkort kan afvinken.

Het lijkt mij een waanzinnig mooie uitdaging om mee te doen en mij de aankomende maanden voor te bereiden met het team van 2015. Daarbij weet ik zeker dat het een fantastisch jaar gaat worden, en er wordt al zeker hard getraind. 42 kilometer loop je immers niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen!”