IMG_3379.JPG


“Mijn naam is Oskar Wahlen en in het dagelijks leven ben ik software ontwikkelaar. In de zomer van 2013 heb ik een knop omgezet en ben ik eigenlijk vanuit het niets gaan trainen om de 10 kilometer te lopen. Ik was op dat moment niet zo met gezondheid bezig en woog ook wel iets meer dan goed voor mij was. Maar na veel kilometers en een kilo of 15 lichter kwam de echte omslag; 10 kilometer werd 10 mijl en na ongeveer een jaar liep ik mijn eerste halve marathon.

Het geloof om ooit een hele marathon te lopen, begon steeds meer te groeien. Dit was voor mij lange tijd iets onbereikbaar; een afstand waar ik mij niet aan durfde te wagen totdat ik vorig jaar kennis maakte met A New YorK challenge van Run for Life. De inzet; zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. De tegenprestatie; het lopen van de marathon van New York.

De reden dat ik deze uitdaging aan ben gegaan, is de mogelijkheid om iets te kunnen betekenen in de strijd tegen kanker. Ik zou graag willen zeggen dat er geen aanleiding is geweest om mij hiervoor in te zetten. Maar helaas is dat niet waar. En dat zou ook niet nodig moeten zijn, want eigenlijk heeft iedereen hier mee te maken.

Hopelijk kan ik op deze manier toch mijn bijdrage leveren aan het ondersteunen van onderzoek naar- en de behandeling van kanker.”