“Ik ga mijn best doen om er wat van te maken en om die 42 km uit te lopen, hoe lang ik er ook over doe.”

Mirjam Klein

“Mijn naam is Mirjam en ik ben 30 jaar. In 2014 liep ik de halve marathon in Egmond en vanaf dat moment weet ik dat ik een keer de marathon wil lopen. Maar dan wel in New York.

Eigenlijk was dit idee een beetje weggezakt en had ik er de afgelopen 2 jaar niet meer aan gedacht. Nu ik net verhuisd ben naar een plek dichtbij de duinen kwam het idee van de marathon gelukkig heel snel weer boven drijven.

Zo gezegd, zo gedaan, nog geen week later blijk ik in het team te zitten en ga ik me vanaf april/mei echt voorbereiden op de marathon. Veel mensen zullen deze stijl (een tikkeltje impulsief, misschien wat naïef) wel van me herkennen. Maar ik ga mijn best doen om er wat van te maken en om die 42 km uit te lopen, hoe lang ik er ook over doe.

Naast het voorbereiden op de marathon ga ik me inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, waarmee onderzoek gefinancierd kan worden. Ik hoop een benefietconcert te organiseren en jullie kunnen me via onderstaand formulier sponsoren. Vergeet niet erbij te noemen welke eindtijd je verwacht dat ik zal lopen: de 3 die het dichtste bij de werkelijke eindtijd zitten, zal ik persoonlijk trakteren op een etentje in mijn favoriete restaurant.”

[thermometer raised=1016.75 target=1000 height=300 align=left currency=€ alt=off sep=. trailing=true]