“Wat was dit een fantastische ervaring!”

Martijn Bloemberg

Eindstand: € 1.477,11

100%

Martijn Bloemberg

Achteraf
“Wat was dit een fantastische ervaring! Niet alleen het lopen van mijn eerste marathon in 3:06:48, maar ook alle trainingen die mij hier hebben gebracht. Dit smaakt naar meer!”


Vooraf

“Mijn naam is Martijn Bloemberg, ik ben 23 jaar en studeer Economie in Tilburg.

Als ik niet aan het studeren ben is de kans groot dat ik druk bezig ben mijn hardloopschoenen te verslijten, alleen of met vrienden van de studenten hardloopvereniging Parcival. Aan het einde van dit collegejaar ben ik klaar met mijn studie, dus het is tijd voor de volgende stap.

Wat begon als een goed voornemen voor 2015, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste uitdaging die ik mezelf tot nu toe heb gesteld. Eens in de week hardlopen smaakte naar meer, en resulteerde uiteindelijk in mijn eerste hardloopwedstrijd. De Dam tot Damloop, waar ik dit jaar voor de 5e keer op rij aan de start zal verschijnen. Inmiddels verslaafd aan ‘runners-high’ loop ik meerdere wedstrijden per jaar, variërend van 5 tot 21.1km, maar nog nooit verscheen ik aan de start voor een hele marathon. Tot dit jaar. 3 november is het zover. Het strijdtoneel? De New York City marathon.

Samen met het Run for Life Team 2019 zal ik niet alleen alles op alles zetten tijdens de race, maar ook in de aanloop er naartoe door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Want waar onze strijd na 42.195km voorbij is, gaat de strijd tegen kanker nog altijd door. Zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de behandeling van kanker, dát is het doel. Help jij mee in deze strijd?”