“Maar de teennagels, het zweet en de tranen heb ik er helemaal voor over.”

Marloes Jansen

“Marloes Jansen, toekomstig marathon renner. Hm, dat klinkt nog wat surrealistisch. Maar it’s true. Ik, Marloes Jansen ga de New York City Marathon rennen. Oh shiiiit.

Als kleine gup heb ik mijn vader weleens horen filosoferen over een deelname aan de marathon van New York City. In mijn kinderbrein nam die marathon haast mythische proporties aan. Duizenden klappende mensen en renners die met een grote lach over de finishlijn komen zweven, waar ze werden overladen met medailles en sportdrank. In dit droomscenario kwam verder geen zweet, spierpijn of afgevallen teennagels voor.

Inmiddels heb ik van de ervaringsdeskundigen vernomen dat de realiteit een tikkeltje minder rooskleurig is. Maar de teennagels, het zweet en de tranen heb ik er helemaal voor over. Ik ren die marathon namelijk voor een fantastisch goed doel: KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding financiert medisch wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en behandelen van kanker. Voor een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Help mee met die mooie missie en sponsor KWF Kankerbestrijding via onderstaand formulier. Alle kleine beetjes helpen!”

Mocht u gaan doneren dan willen wij u graag informeren dat u aan KWF Kankerbestrijding doneert, maar dat er ook een gedeelte van uw donatie voor de reis van de renner gebruikt kan worden. De deelnemer kan namelijk gebruik maken van de cashback-regeling. Op deze pagina vertellen we u daar graag meer over.

Donatieteller: € 1206

Bijgewerkt tot en met: dinsdag 27 november, 06.43 uur

100%