profiel


“Mijn naam is Leana Alink en ik ben 24 jaar. Ik woon en werk in Amsterdam als fysiotherapeut.

“Set a goal so big that you can’t achieve it until you grow into the person who can.”

Deze quote staat voor mij centraal als ik aan de New York marathon denk. Vanaf het moment dat mijn vader, ongeveer 15 jaar geleden, de New York marathon heeft gelopen ben ik hierdoor gefascineerd. Ooit wilde ik dit ook doen.

Na een vervelende periode in mijn leven wilde ik een doel hebben om dit te kunnen afsluiten. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen en toen was het duidelijk: ik ga de New York marathon lopen. Ik zie het als een persoonlijke strijd waarin ik zowel mentaal als fysiek tot het uiterste zal moeten gaan.

Via mijn werk kon ik mij inschrijven voor de Dam tot Damloop 2015. Hierdoor ben ik serieus begonnen met hardlopen. Na het lopen van de damloop werd het vlammetje aangewakkerd om mijn grote droom te gaan verwezenlijken. Ik kwam bij Run for Life terecht en heb geen seconde getwijfeld om mij in te schrijven. Naast mijn persoonlijke doel om een marathon te lopen, heeft het voor mij een extra bijzondere betekenis om te lopen voor KWF Kankerbestrijding. Mijn moeder is in 2002 overleden aan kanker en met haar in gedachte wil ik zo veel mogelijk geld inzamelen.

2016 gaat het jaar worden waarin ik de New York marathon ga uitlopen en ik heb er onwijs veel zin in!! Het geeft mij ontzettend veel voldoening om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen.

Ik loop deze marathon voor twee.”