Jiska headshot WM


“Ik ben Jiska van Wijk. Ik ben 26 jaar en sinds december 2015 afgestudeerd aan Wageningen University. Sinds 3 januari 2016 woon ik in Liverpool waar ik werk bij World Merit en trotse collega ben van onder andere Zita Luiten en Marlou Hermsen. Het moge duidelijk zijn hoe ik op het idee ben gekomen me op te geven als één van de renners voor Run for Life dit jaar ;).

Ik hoef over het algemeen nooit lang na te denken over welk volgend avontuur ik aanga of hoe ik mezelf kan uitdagen maar ik moet zeggen dat het rennen van de NYC Marathon wel echt compleet buiten mijn comfortzone ligt! Tijdens het schrijven van mijn afstudeeronderzoek vond ik het heerlijk om regelmatig lekker buiten te rennen, maar nooit eerder heb ik meegedaan aan een echte marathon. Waarom ik dan toch meedoe? Waarom niet? Dat is meestal mijn instelling! Toegegeven, het enthousiasme van Zita, Marlou én Jeroen (die me onlangs omkocht met een biertje van ‘Brooklyn’) heeft ook geholpen.

Anderhalf jaar geleden, op 29 juni 2014, heb ik mijn vader verloren aan de gevolgen van slokdarmkanker. Dit is een ingrijpende en levensveranderende ervaring geweest voor mij en mijn familie. Het doel van Run for Life ligt me dan ook vanzelfsprekend erg aan het hart en is een belangrijke motivatie om de finishlijn in NYC te halen! Mijn vader zei vroeger altijd: ‘doe nou eens iets geks’..dus zijn zege heb ik in elk geval! ☺ Ik weet zeker dat hij me zal komen aanmoedigen zoals vroeger op het hockeyveld.

Het lijkt me geweldig om samen met het team van dit jaar een prestatie neer te zetten waarbij we onszelf zullen doen verbazen, vieren dat we fysiek tot dit in staat zijn, een geweldig goed doel steunen en het bewijs zullen zijn dat je alles kunt, zolang je maar écht wilt. Tijdens het schrijven van dit stukje gaan er veel quotes door mijn hoofd die ik toepasselijk vind voor zoiets als dit Run for Life avontuur, onlangs kwam ik de volgende tegen en hiermee wil ik graag eindigen: ‘You have never really lived untill you have done something for someone who can never repay you’.”