“New York City marathon, je bent loodzwaar, maar zo bijzonder!”

Elrik Maat

Eindstand: € 6.836,95

100%

Elrik Maat

Achteraf
“I DID IT!!! Wat een zenuwslopende, maar fantastische ervaring. Waar ik een week voor de marathon nog overwoog de hele reis naar New York te annuleren, sta ik nu gewoon met een gouden plak om mijn nek! Door een botsing met een wc-deur liep ik een week voor de marathon geïrriteerd kraakbeen op in mijn knie, hoeveel pech kun je hebben… Na toch besloten te hebben af te reizen naar New York heb ik niet meer hardgelopen en was het dus een grote gok om zondag toch aan de start van de marathon te verschijnen. Ik hield er rekening mee na 6 km al uit te moeten stappen, maar gelukkig heb ik gewoon de finish gehaald, zelfs nog onder de 4 uur! Blijkbaar is de combinatie van pijnstillers, wilskracht en de extreme support van het Amerikaanse publiek een succesformule geweest die mij over de finish geholpen heeft. En wat was het een fantastische loop met wereldwijd het grootste deelnemersveld, 133 verschillende nationaliteiten, de kennismaking met de vijf iconische wijken van New York City, bruggen die je niet eens op zou willen fietsen, eindeloos veel heuvels in het parcours en een finish in Central Park die je kippenvel geeft.

Dit is werkelijk een avontuur geweest om nooit te vergeten! Een jaar lang samen met een gedreven Run for Life Team 2019 donaties ophalen voor KWF Kankerbestrijding en je sportief voorbereiden op deze dag door eindeloos veel kilometers aan training te volbrengen. Het mogen lopen van deze race is dan een fantastisch mooie beloning.

Iedereen bedankt voor alle steun!”

Vooraf
Als werknemer van het biotech bedrijf Genmab mag ik dagelijks een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker. Ik ben dan ook erg gemotiveerd om deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te helpen. Maar ik wilde meer doen dan dat! Dus heb ik mezelf een sportief doel gesteld voor 2019 waarmee ik kanker nog verder wil bestrijden; het uitlopen van de New York City Marathon!

Hardlopen heb ik altijd al plezier in gehad. Ik heb altijd gezegd dat ik de marathon van New York ooit nog wel een keer zou lopen… Toch waren er altijd wel redenen (excuusjes!) om dit elk jaar weer uit te stellen. Maar nu is het dan toch echt zo ver! Run for Life Team 2019 heeft mij de kans geboden om deze droom waar te gaan maken en ik ga er nu dan ook alles aan doen om die finish te halen op 3 november 2019.

Maar ik ga dit jaar niet alleen mijn stinkende best doen om de marathon van New York City zo snel mogelijk uit te lopen. Mijn tweede doel is om zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om zo bij te dragen aan het verslaan van de ziekte en het verbeteren van de patiëntenzorg.

Het lopen van de marathon zal ik uiteindelijk helemaal zelf moeten doen. Maar als jullie mij zouden willen steunen kan dat door een mooie donatie te doen voor mijn sportieve uitdaging. Dit zal mij nog gemotiveerder maken en mij zo naar de eindstreep helpen!

Heel erg bedankt voor de support!”