2015-05-09 09.02.31


“Mijn naam is Daphne Steensma en ik zit in mijn laatste jaar van mijn ‘Voeding en Diëtetiek’ opleiding. Daarbij heb ik ook mijn Personal Trainer Certificaat (NSCA) vorig jaar behaald. Mijn broer heeft in 2014 de New York marathon gerend en tsja… Alles wat mijn broer doet, dat doe ik ook. Maar dan natuurlijk beter!

Ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen met hardlopen en heb sindsdien de verslaving te pakken. Ik ben een enorm sportief type en ben dan ook altijd aan het puzzelen hoe ik het werken in de horeca, softballen, fitness kan combineren zonder al te veel spierpijn mijn afstanden te vergroten tijdens het hardlopen.

De New York Marathon wordt voor mij de eerste keer dat ik een marathon loop. De eerste keer vergeet je nooit meer en ik wilde het dan ook meteen zo speciaal mogelijk maken. Ik heb vorig jaar een tattoo laten zetten met de quote van Michael Jackson: ‘Make That Change’. Met het rennen voor Run for Life en door zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding ben ik aardig op weg om een kleine verandering te maken in deze wereld.

Ik barst van de ideeën om zoveel mogelijk geld op te halen en het begin is al gemaakt door mijn benefiet avond, waarbij ik mijn 21ste verjaardag in het teken heb gesteld van de New York Marathon en KWF Kankerbestrijding.

Ik ben zeer gemotiveerd om er een knal jaar van te maken en deze af te sluiten met een super marathon die hoe dan ook uitgelopen gaat worden!! Voor iedereen die al heeft gedoneerd of nog gaat doneren: Super bedankt, zonder jullie is dit natuurlijk niet mogelijk!!”