“It’s official!”

Danieck Oude Lenferink

“Op 5 november 2017 ga ik de New York Marathon rennen met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Ik ben Danieck, 22 jaar en in september begonnen aan de laatste fase van mijn geliefde studententijd. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even nadenk over mijn toekomst. Wat ga ik straks doen? Solliciteren voor die droombaan? Eerst nog gaan reizen? Dromen en plannen genoeg. Zoals voor bijna iedereen geldt zijn er helaas ook mensen in mijn omgeving die moeten strijden tegen kanker. Deze mensen en hun naasten hebben vaak maar één wens: kanker overwinnen. KWF Kankerbestrijding wil de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan deze ziekte dichterbij brengen. Ik vind het een eer om aan dit doel bij te kunnen dragen via Run for Life Team 2017.

Toen ik afgelopen zomer vakantiewerk in een Bed and Breakfast in Italië deed luisterde ik vol bewondering naar de marathonverhalen van Anne en Torben. Zelf een marathon rennen? Daar had ik destijds nog niet over nagedacht. Tot ik laatst een rondje door het Twentse landschap aan het rennen was en de gedachte ineens bij me opkwam. Vanaf die dag is het idee niet meer uit mijn hoofd verdwenen en inmiddels kan ik zeggen dat ik het daadwerkelijk ga doen. De gedachte dat ik over een paar maanden 42.195 meter rennend af ga leggen bezorgd me af en toe zweethandjes, maar ik ga keihard mijn best doen! Mijn nu nog schattige rondjes om de Groningse grachten zullen groter moeten worden en ik zal alles moeten geven om een zo groot mogelijk bedrag te kunnen doneren. Daarbij heb ik jullie steun hard nodig. Alvast bedankt voor jullie support en vertrouwen!”

[thermometer raised=2828.05 target=1000 height=300 align=left currency=€ alt=off sep=. trailing=true]