Chris Henry


“Mijn naam is Christian Henry, 24 jaar oud en woonachtend in Leiden. Ik studeer Bouwtechnische Bedrijfskunde in Amsterdam en loop op dit moment stage bij Savills Nederland B.V. Voor de komende maanden heb ik als sportieve uitdaging gekozen voor het hardlopen. Met als ultieme afsluiter: het lopen van de New York marathon!

In mijn directe omgeving wordt er veel aan hardlopen gedaan. Aangestoken door huisgenoten ben ik dat tijdens mijn studententijd ook gaan doen. Dit waren korte afstanden, maar daarom niet minder leuk. Ik heb verder helemaal geen ervaring als het gaat om het rennen van een marathon. Maar zoals ik door het hele leven ga; het is alles of niks. Vanuit het niks meteen meedoen aan de mooiste internationale marathon past dan ook echt bij mij.

Samen met het Run for Life Team 2015 heb ik er goede hoop op dat dit een gedenkwaardige reis wordt. Niet alleen als persoonlijke uitdaging doe ik mee aan de marathon, maar ook voor het ophalen van geld voor een goed doel. Dit doel is KWF Kankerbestrijding. Eenieder kan wel bedenken waarom dit een prachtig doel is om voor te rennen en dus geld voor op te halen. De combinatie van het steunen van KWF Kankerbestrijding en de sportieve prestatie die geleverd moet worden, zorgen voor een indrukwekkende formule. Mij rest dan ook niks anders dan te zeggen; ik heb er zin in!”