image


“In België krijgen elk jaar 65.000 mensen de diagnose van kanker. Dat zijn er 178 per dag. Één op de drie mannen en één op de vier vrouwen krijgt met de ziekte te maken voor hun 75ste verjaardag. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar familie of vriendenkring met deze ziekte. Dit zijn hallucinante cijfers. Men verwacht dat deze cijfers alleen maar kunnen stijgen, door de vergrijzing, door de toename van de bevolking, en door de relatieve stijging van de incidentie van nieuwe diagnoses.

Als arts in UZ Leuven, en als wetenschappelijk onderzoeker op de dienst Intensieve Geneeskunde, wordt ik dagelijks geconfronteerd met deze ziekte. Zo sta je soms machteloos aan het bed van de patiënt om hem of haar te genezen. De enige manier om in de toekomst toch in staat te zijn om kanker beter te behandelen, is om naar het laboratorium te gaan, de ziekte grondig te bestuderen, en nieuwe diagnosemiddelen en therapieën te ontwikkelen. Maar hier is geld voor nodig. Veel geld. En dit probeert KWF Kankerbestrijding te verzamelen. Het grootste deel van de bestedingen van KWF Kankerbestrijding is gericht op onderzoek en de prioriteit hierbij is om de onderzoeksresultaten zo snel mogelijk door te vertalen van het laboratorium naar de patiënt.

Om deze nobele organisatie te steunen, zal ik daarom op 6 november 2016 een poging ondernemen om de New York Marathon te lopen. Maar dit kan ik niet alleen. Hierbij heb ik uw hulp nodig. Daarom stel ik u graag de vraag om het KWF Kankerbestrijding te ondersteunen en je steentje bij te dragen. Elke bijdrage gaat integraal naar het fonds en zo kan u rechtstreeks bijdragen aan de hoop van velen om in de toekomst te gezezen van kanker.”