DSC_0046


“Running the American Dream…

“Bart, je gaat ruim 42 kilometer hardlopen…” Als iemand dat een jaar geleden tegen mij gezegd had dan had ik die persoon voor gek verklaard. Op mijn 10de ben ik niet voor niets keeper geworden bij hockey, en het hardlopen liet ik liever aan anderen over.

Toch stond een marathon stiekem op mijn bucket-list. Na het horen van alle geweldige verhalen over de New York marathon dit jaar, was mijn eerste gedachte: doen, nu en niet wachten! Nu kan ik het doen, nu wil ik het doen, en je weet maar nooit hoe het leven er over een paar jaar uitziet. En voor mij is er niets mooiers dan dit te doen in de stad waar ik over droom… New York City.

Mijn naam is Bart Veenman, 29 jaar en dagelijks commercieel bezig als marketing manager. Nu wordt het voor mij tijd om een keer goed te doen, niet zozeer in mijn werk of privé, maar puur ‘goeddoen’ in de mooiste zin van het woord.

Komend jaar wordt voor mij een prachtig proces, waarbij ik na 21 jaar als teamsporter nu mijzelf mag gaan bewijzen dat ik als individu ook mijn doelen kan behalen. En wat is er dan mooier om daarmee een bijdrage te leveren aan de droom van KWF Kankerbestrijding, van mijzelf en van een ieder die direct en indirect te maken heeft met deze verschrikkelijke ziekte.

Mijn American Dream start vandaag: 1 november 2015, 42,195 kilometer, 50.000 lopers, miljoenen fans, met familie en vrienden in New York, afzien, doorzetten, kippenvel, bloed, zweet en tranen, en samen als Run for Life Team 2015 voor dat ene doel: de droom dat we niemand meer hoeven te verliezen aan kanker”.