– in memoriam –

Bart Dercksen

“Het is wat het is, dus ga niet zitten dubben maar geniet van de tijd die je nog rest.”

“Afgelopen voorjaar is er bij Bart, vader van Lisanne en inmiddels schoonvader van Arthur, een melanoom ontdekt, waarvoor hij behandeld is. Afgelopen zomer is de kanker teruggekomen en heeft hij gevochten tegen de ziekte. Op 16 november kregen wij het verdrietige bericht dat hij uitbehandeld was en hebben wij het roer omgegooid om hem een zo mooi en comfortabel mogelijke laatste periode te geven.

Bij de keuze om mee te doen aan de New York City Marathon met het Run for Life Team 2024 komt er veel samen dat onze motivatie sterkt. Allereerst natuurlijk omdat het een wens is van Bart om geld op te halen voor onderzoek naar het winnen van datgene waar hij zelf de strijd mee verloren heeft. Ten tweede is hardlopen niet alleen voor Bart altijd al een continue bron van energie is geweest, maar heeft hij dit aan Lisanne van jongs af aan meegegeven. Inmiddels is ook Arthur er door geïnspireerd. Ten derde hebben we een speciale band met New York City. We hebben er het 30 jarige huwelijk van Bart en Jolande gevierd. Een paar jaar later heeft Arthur er Lisanne ten huwelijk gevraagd. En afgelopen december zijn we, een jaar eerder dan gepland, getrouwd in het West Indisch Huis te (nieuw) Amsterdam, naar laatste wens van Bart om zijn dochter nog te kunnen weggeven. Het West Indisch Huis, de plek waar nog net geen 400 jaar geleden de opdracht werd gegeven tot de aanzet van wat nu Manhattan/New York City is geworden.

Op het moment van schrijven is Bart zijn laatste week ingegaan en hebben we samen met hem besloten deze doneeractie in zijn naam te voeren om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Tekenend voor zijn persoonlijkheid en wil om tot het laatste moment de regie in handen te houden.

Doneren kan via het onderstaande formulier.

Een laatste woord van dank namens Bart.”

Donatieteller: € 5153.00

79%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

New York City Marathon - 3 november 2024
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Donatieformulier

Let op: Selecteer ‘Doneer voor Bart Dercksen‘ bij Renner en je donatie komt binnen voor Bart, Lisanne en Arthur.

€ 25678.57

Dit is het bedrag dat Run for Life Team 2024 tot nu toe heeft opgehaald.

€ 403.737,48

Dit is het bedrag dat Run for Life tot nu toe heeft gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Run for Life Team 2011 – 2023

€ 30.648,67

Dit is het bedrag dat Run for Life Team 2023 heeft gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

Tot 2024 heeft Run for Life maar liefst € 403.737,48 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 13 jaar tijd hebben 243 deelnemers met ons meegedaan, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2024 voor de 14de keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.