image


“Empire State of Mind (by Jay-Z feat. Alicia Keys)

Soms is het een boek, soms is het een stuk muziek, soms is het een schilderij, soms is het een film. Het kan iets zijn wat je iemand hoort zeggen, het kan een gebaar zijn wat je iemand ziet maken, of een gevoel dat iemand je geeft. Just something that inspires you beyond measure.

Het is dan makkelijker om te zeggen dat het Tolstoy is met Anna Karenina, dan Heleen van Royen met De Gelukkige Huisvrouw. Dat het de glimlach is van Mona Lisa en niet het symmetrische coke-neusje van Kate Moss. De thematiek van Schindler’s List in plaats van de avonturen van Di Caprio in The Beach.

Dus met enige gêne geef ik toe, dat het voor mij gewoon het Brooklynse gegrom van Jay-Z is, wat mijn pas versnelt tijdens mijn trainingsrondjes langs de Amstel. Het gevoel dat je kan bereiken wat je wil. Dat je een verschil kan maken. « If you can make it here, you can make it anywhere… ». Het is koud langs het water, maar geïnspireerder dan ooit, loop ik verder.

Mijn naam is Alexander Gullon en ik voel me vereerd dat ik onderdeel zal zijn van het Run For Life initiatief om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Een steentje bijdragen in de strijd tegen kanker, iets aan mezelf bewijzen en dat alles in een team. Het belooft een onvergetelijk jaar te worden.

Misschien was het ook wel een beetje Alicia Keys. Street lights, big dreams all looking pretty…”