“Start spreading the news…”

Adrienne Buteijn

“Adrienne Buteijn, 25 jaar, niet overdreven sportief, maar houdt wel van een uitdaging.

Ik kan er zelf nog niet helemaal bij: de New York Marathon! “De hele?” Ja, de hele. “Maar loop je wel eens dan?” .. Eh, ja, af en toe. Dat moet wel behoorlijk wat meer worden, inderdaad. Maar gelukkig heb ik daar nog even voor. Tot vijf november om precies te zijn.

Vijf november, als we daar met z’n allen aan de start staan in de grote grote stad New York. Mijn doel is om daar aan de start terug te kunnen kijken op vele mooie trainingskilometers. Waarschijnlijk niet allemaal met even veel zin gelopen, maar ik zal er klaar voor zijn. Hopelijk kunnen we ook terugkijken op een ander doel dat behaald gaat worden: een enorm bedrag ophalen voor KWF Kankerbestrijding! Alleen voor mezelf al die kilometers lopen zou te weinig motiverend zijn. Het gáát ergens om, we doen het ergens voor. Want onderzoek is nodig om eindelijk die rotziekte de wereld uit te kunnen helpen. En daar gaan wij aan bijdragen. Hopelijk met jouw/jullie hulp!

Mijn eerste keer in New York wordt dit. Het wordt de hele stad doorkruisen, in een paar uur tijd. Hoeveel uur dat wordt moeten we nog maar gaan zien, maar de weg naar de finish is het doel. En hopelijk kan ik bij de finish terugkijken op 42 indrukwekkende kilometers door die grote stad.”

[thermometer raised=2209.21 target=1000 height=300 align=left currency=€ alt=off sep=. trailing=true]