Afbeelding1


“Mijn naam is Wouter Schmeitz. Ik ben 25 jaar en woon in Sittard. Sinds augustus 2014 ben ik verpleegkundige in Zuyderland Medisch Centrum in Sittard.

‘Vier het leven’ was het levensmotto van mijn moeder, van wie we veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen, nadat in februari 2014 borstkanker met uitzaaiingen bij haar werd vastgesteld. In september 2015 is ze overleden, maar haar levensmotto zal mij altijd bij blijven.

Met haar motto in mijn achterhoofd, probeer ik zoveel mogelijk uit mijn leven te halen. Het rennen van de New York Marathon heeft altijd op hoog op mijn lijstje gestaan. Na een tijd het internet te hebben doorspit, kwam ik uit bij Run for Life. Dit kwam op het perfecte moment. Ik kan KWF Kankerbestrijding steunen én ook nog eens het levensmotto van mijn moeder toepassen.

Het is namelijk zo’n zware en moeilijke tijd voor diegene die ziek is, maar ook voor diegenen die dichtbij staan. Als ik middels Run for Life KWF Kankerbestrijding kan steunen, waardoor er ook maar minimale vooruitgang in onderzoeken en geneesmiddelen wordt geboekt, heb ik het gevoel dat ik iets heb bijgedragen. In deze ziekte sta je machteloos, je kijkt aan de zijlijn toe. Nu niet, dit heb ik zelf in de hand.

Ik ren al een aantal jaar, nadat ik te veel blessures heb opgelopen met teamsporten zoals handballen en voetballen. Ik geef alles, waardoor ik ook wel eens ben overbelast tijdens de training voor de halve marathon. Ik heb ervan geleerd en kijk ernaar uit om de New York Marathon te rennen!

Mam, ik ‘vier het leven’ en probeer zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.”