Ulrika de Jonge

“Tijdens de behandelingen heb ik mij ingeschreven voor de New York City Marathon.”

Persoonlijk verhaal:
“Als uitwisselingsstudent in Amerika maakte ik kennis met Cross Country Running. Zo snel mogelijk 5 kilometer door de bossen rennen. Toen ik na een jaar afscheid nam leek het mij geweldig om ooit terug te keren om de ultieme uitdaging aan te gaan en 42,195 km door de te gekke stad New York te rennen!
Inmiddels is dat al weer bijna 25 jaar geleden, heb ik mijn studententijd allang achter me gelaten, jarenlang genoten als young professional en heb ik intussen een fantastisch gezin met 3 kleine kinderen. Regelmatig kwam New York ter sprake, maar mijn leven zat in de 5de versnelling en die uitdaging moest maar even wachten totdat ik 40 zou zijn.

En toen werd ik vorig jaar 40.
Geheel onverwachts kwam ik voor een totaal andere uitdaging te staan..

Met een paar vage klachten verwees de dokter me door voor een darmonderzoek. Na 10 minuten riep de arts mijn man erbij en bracht mij met een stevige handdruk het ongelofelijke bericht dat er een kwaadaardige tumor in mijn darm zat. Met andere woorden, ik had kanker!!
Toen we die avond net als elke avond met onze 3 lieve kinderen aan de eettafel zaten, leek het leven zo normaal, ondanks het verdriet en de onzekerheid die ons te wachten stonden.
In de behandelingsmaanden die volgden bleek dat ik succesvol te behandelen was. Dit door veelvuldig onderzoek wat in het verleden is gedaan. Wat een geluk, wat een kans! Iets wat helaas voor veel kankerpatiënten niet is weggelegd.

Mijn ‘New York Challenge’ begon in augustus 2016, nog dizzy van de narcose, schreef ik mij in voor de New York City Marathon. Deze doelstelling heeft mij enorm veel kracht in een moeilijke tijd gegeven. Het rennen helpt me te herstellen en weer vooruit te kijken. Daarnaast motiveert het mij enorm om iets terug te kunnen doen.
Het steunen van de stichting “Run for Life”, die met het lopen van de New York Marathon geld inzamelt voor KWF Kankerbestrijding, maakt mijn uitdaging compleet.
Met de donaties die via onderstaande link gedaan worden, kunnen we ervoor zorgen dat hopelijk heel veel andere kankerpatiënten de kans krijgen om succesvol behandeld te kunnen worden. En zo hun toekomst weer mogelijk te maken.

Ik heb geluk gehad en dat ga ik vieren op 5 november 2017, wanneer ik toch echt mijn ultieme uitdaging aan ga en de New York City Marathon mag gaan rennen!

Mijn dank is heel groot voor alle steun, betrokkenheid en hulp in het afgelopen jaar.

Ulrika”

[thermometer raised=6408.70 target=1000 height=300 align=left currency=€ alt=off sep=. trailing=true]