slide 1
Image Slide 1
Image Slide 1
Image Slide 3
Uitreiking 12 januari
Cheque Team 2023
Image Slide 2
Image Slide 3
Image Slide 3
Image Slide 3
Image Slide 3
Image Slide 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Run for Life Team 2024

New York City Marathon 2024

We zitten voor komend jaar vol!

Algemene informatie

Run for Life is opgericht door Marlou & Jeroen met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring. In de eerste 12 jaren heeft Run for Life € 403.737,48 (financieel overzicht) opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, met 243 deelnemers, een geweldige prestatie!

Op zondag 3 november 2024 kun jij aan de start staan van dé grootste van mooiste marathon van de wereld. Gedurende het jaar organiseert Run for Life diverse activiteiten. Verderop deze pagina zie je het programma voor Team 2024. Al dit moois leidt uiteindelijk tot jullie ultieme moment: de New York City marathon op zondag 3 november 2024. Een onvergetelijke ervaring! Met een enthousiast jong team, veel gezellige teamactiviteiten en een steeds drukker trainingsschema ga jij die 42,2 km lachend uitrennen.

Run for Life heeft al jaren een samenwerking met TUI Sports om de reis zo smooth mogelijk te laten verlopen. Het pakket dat jij bij TUI Sports afneemt bestaat onder andere uit de heen- en terugvlucht, een verblijf in een hotel in New York City (Manhattan) en het startnummer voor de marathon. De prijzen voor de de reispakketten van 2024 variëren van € 2.029 – € 3.259. De prijs is afhankelijk van je kamerindeling. Het is mogelijk om gebruik te maken van een 1-, 2-, 3- of 4-persoonskamer. Het reispakket is exclusief de kosten (€650,-) voor een startnummer voor de marathon. De supporter(s) betalen uiteraard niet de kosten van het startnummer.

Wat staat daar tegenover? Je haalt minimaal € 1000,- aan sponsorgeld op voor KWF Kankerbestrijding.

Details rondom deelname

Inbegrepen bij deelname aan Team 2024:
• Een Craft hardloopshirt en vest
• Een startbewijs voor de Dam tot Damloop in september 2024
• Goodiebag
• Je bent onderdeel van een super leuk team en een unieke ervaring!

Persoonlijke pagina
Iedere renner krijgt van ons een persoonlijke pagina op onze website waar een stukje tekst en foto komt te staan. Je kunt bij oud-renners van eerdere Run for Life Teams tal van voorbeelden vinden. Vanuit jouw persoonlijk pagina kunnen donateurs ook voor jou doneren.

Bestuur
Vind je het leuk om iets extra’s te doen in jouw Run for Life-jaar? Dan horen we dat uiteraard heel graag. We zijn ieder jaar op zoek naar een voorzitter en penningmeester. Denk verder aan rollen waarbij je evenementen/workshops organiseert, onze social media accounts beheert (en uitbreiden), etcetera. Mocht je hier interesse in hebben dan kun je dat aangeven in het aanmeldingsformulier.

Individueel aanmelden?
Wil je je individueel aanmelden? Geen zorgen! Veel van onze renners geven zich op als individu. Je krijgt snel aansluiting binnen het team en vriendschappen worden dan ook snel gesloten. In New York City slaap je met elkaar op kamers (tenzij je dit zelf niet wilt) en trek je met elkaar op om naast de marathon ook met elkaar de stad te leren kennen. Op een gegeven moment kunnen individuele deelnemers met elkaar in contact worden gebracht waardoor zij samen een kamerindeling kunnen maken zodat de kosten van het reispakket van TUI Sports lager uitvallen.

Cashback-regeling
Je moet minimaal € 1.000,- ophalen voor KWF Kankerbestrijding, maar als je meer dan € 1.000,- ophaalt aan sponsoring dan kun je de donaties die bovenop de minimale sponsoring van € 1.000 komen terug krijgen na deelname aan de marathon. Het terug te vorderen bedrag is maximaal € 1.000,- en ontvang je na de datum van de New York City marathon.

Uitleg -> rekenvoorbeeld:
– Opgehaalde donaties: € 1.400,-
– Voldaan aan de minimale sponsoring: ja
– Bedrag dat terug te krijgen is: € 400,-

Of je gebruik maakt van de cashback-regeling is uiteindelijk je eigen keuze. Op deze pagina vind je alle informatie rondom deze regeling. Het is uiteraard mogelijk om af te zien van de cashback-regeling als je in eerste instantie hebt besloten om er wel gebruik van te maken.

TUI Sports

TUI Sports is al jaren onze vaste touroperator en de brochure voor 2024 is al binnen. De prijs van jouw gehele pakket is sowieso afhankelijk van de grootte van jouw kamer (1-, 2-, 3- of 4-persoonskamer), of je supporters meeneemt en of je de aanvullende verzekering afsluit; zie hieronder.

Tariefstelling 2024
De prijzen voor de reispakketten voor de reis in 2024 variëren van € 2.029 – € 3.259. De prijs is afhankelijk van je kamerindeling. Het is mogelijk om gebruik te maken van een 1-, 2-, 3- of 4-persoonskamer. Het reispakket is exclusief de kosten (€650,-) voor een startnummer voor de marathon. De supporter(s) betalen uiteraard niet de kosten van het startnummer.

Hoofdonderdelen van het reispakket:
• Heenvlucht op donderdag 31 oktober | terugvlucht* op woensdag 6 november
• Verblijf van 6 nachten in een hotel (RIU Plaza New York Times Sqaure) in hartje New York City.
• Startnummer voor de New York City Marathon op zondag 3 november 2024
• Transfer van hotel <-> vliegveld
• Deskundige en ervaren reisbegeleiding
• Toegang tot het TUI Sports After the Run Dinner na de marathon
• Uitnodiging voor de TUI Sports trainingsdagen (in Nederland)

* Het afwijken op de terugvlucht is gelimiteerd, op basis van beschikbaarheid en uitsluitend op aanvraag bij TUI Sports. Er is uitsluitend een (eventuele) afwijkende terugvlucht mogelijk vanaf New York met dezelfde vliegmaatschappij.

Supporters
Via TUI Sports is het ook mogelijk om supporters mee te nemen. Vind je het leuk dat je vriend(in), familielid, collega of iemand anders mee gaat naar New York en jou langs het parcours aanmoedigt dan is dit te regelen. Je kunt uiteraard ook gewoon met je supporter(s) op één kamer slapen. In het verleden zijn er al heel veel supporters meegereisd.

TUI Sports reisbegeleiding
Als deelnemer word je vanaf het vertrek bijgestaan door TUI Sports reisbegeleiders, fysiotherapeuten en een aantal gediplomeerde trainers. De reisbegeleiders hebben een ruime reis- en/of marathonervaring en de looptrainers zullen in Central Park een verkenningsloop verzorgen. De reisbegeleiders houden daarnaast in New York een dagelijks spreekuur in het hotel om al je vragen te beantwoorden. De fysiotherapeuten zijn, voorafgaand aan de marathon, dagelijks beschikbaar om je te behandelen in het geval van een onverhoopte blessure.

Annuleringsverzekering inclusief blessuredekking
De deelnemers van Team 2024 hebben via TUI Sports de mogelijkheid een annuleringsverzekering af te sluiten inclusief blessuredekking. Het is voor iedereen zelf te bepalen of je voor deze optie kiest. Het is niet mogelijk deze verzekering op een later moment alsnog toe te voegen aan je boeking.

Betaling reispakket
• Binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur van TUI Sports dien je de volgende kosten volledig te betalen:
1. Volledige kosten van het startnummer;
2. Een aanbetaling van 30% van de totale reissom (inclusief die van je supporter(s));
3. Volledige kosten van de annuleringsverzekering, het calamiteitenfonds en de boekingskosten.

• Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient 100% van de reissom door je betaald te zijn.

Hoe nu verder na al deze informatie?

Commitment
Het is misschien veel informatie, maar we informeren je graag zo uitgebreid mogelijk aangezien het niet zo maar een “commitment” is en je toch een financiële en sportieve verplichting aangaat met jezelf, Run for Life en TUI Sports.

Nog vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze alsjeblieft aan ons via [email protected] en/of via Whatsapp. Wil je liever even bellen? Dat kan ook.

Wie doet wat?

Verhoudingen Run for Life – TUI Sports – KWF Kankerbestrijding
Als deelnemer van Team 2024 boek je zelf een pakket bij TUI Sports en door Run for Life wordt op een later moment uitgelegd hoe je dit precies kan doen. Jouw vluchten, jouw verblijf in een hotel in New York City en jouw persoonlijke startnummer verkrijg je dus via TUI Sports en niet via Run for Life. Met Run for Life sluit je een deelnemersovereenkomst die jou verplicht te voldoen aan de minimale sponsoring van € 1000,-. Run for Life overhandigt ieder jaar een cheque aan KWF Kankerbestrijding met het opgehaalde geld (minus organisatielasten). KWF Kankerbestrijding ontvangt dus ieder jaar een mooi bedrag vanuit Run for Life, maar heeft dus niks te maken met de New York City Marathon.

Checklist voor aanmelding:

– Check 1: heb je alle informatie hierboven gelezen? Zo ja, ga dan door naar check 2.
– Check 2: heb je de reisbrochure goed doorgelezen? Zo ja, ga dan door naar check 3.
– Check 3: heb je de deelnemersovereenkomst goed doorgelezen? Zo ja, dan kun je naar het volgende stukje ‘aanmelding afronden’.

Aanmelding afronden:

– Stap 1: Meld je via het formulier “Ik meld me aan” aan.
– Stap 2: Onderteken (digitaal) de deelnemersovereenkomst en mail deze naar ons via [email protected]. Vergeet niet elke pagina te voorzien van een paraaf, het document digitaal te ondertekenen en een vinkje te zetten op de pagina ‘bijlage 1’ m.b.t. de cashback-regeling.
– Stap 3: Betaal vóór 28 februari 2024 de eigen bijdrage van € 50,-.

PROGRAMMA TEAM 2024

€ 403.737,48

Dit is het bedrag dat Run for Life tot nu toe heeft gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Run for Life Team 2011 – 2023

€ 30.648,67

Dit is het bedrag dat Run for Life Team 2023 heeft gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

TIJDSLIJN AANMELDING

Team 2024 aanmelding

-> vóór 31 januari 2024

✍ Ondertekende deelnemersovereenkomst

-> vóór 1 februari 2024

Persoonlijke pagina online

-> vóór 1 februari 2024

TUI Sports brochure 2024

->januari 2024

Boeking bij TUI Sports 

-> februari 2024

New York City Marathon - zondag 3 november 2024
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

DE ROUTE

HET PROGRAMMA

 Vertrek naar New York City vanaf Schiphol

-> Donderdag 31 oktober

☘ Central Park verkenningsloop van 5-6 km

-> Vrijdag 1 november

 Startnummer ophalen (met reisbegeleiding)

-> Vrijdag 1 november

Rustdag – voorbereiding

-> Zaterdag 2 november

‍♂️‍♀️ New York City Marathon

-> Zondag 3 november

 After the Run Dinner

-> Zondag 3 november

 Terugvlucht naar Nederland

-> woensdag 6 november

 Ruimte voor rust en/of vrije tijd

-> Alle dagen

Run for Life Team 2011 – 2023

Deze ervaring vergeet je nooit meer!

“Alleen een marathon lopen is een overwinning, met een groep een marathon lopen is een onvergetelijke ervaring!”

Soumia Majait (Team 2023)

“Het rennen van de New York City Marathon is wellicht één van de tofste dingen die ik ooit heb gedaan! Jezelf lichamelijk uitdagen onder toeziend oog van duizenden enthousiaste supporters die constant je naam roepen en ontzettend grappige bordjes hebben om je aan te moedigen, én hiermee ook nog eens geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding; het was echt fenomenaal en ik kan de New York City marathon met Run for Life dan ook van harte aanbevelen!”

Quint van Gansewinkel (Team 2023)

“De grootste marathon van de wereld, wat een ervaring en wat een belevenis om nooit te vergeten!”

Frank Hekhuis (Team 2023)

Het avontuur begon met het oplopen van de beruchte Verrazano-bridge, wat was ik aan het genieten!! Dit genieten werd alleen maar meer! Tussen het waanzinnige publiek mogen lopen en het enthousiasme van de Amerikanen ervaren is echt niet te omschrijven.

Meike Kuipers (Team 2019)
Met trots kan ik zeggen dat ik in vrijwel iedere kilometer van de marathon plezier heb gehad, daar zorgen die Amerikanen met hun crazy enthousiasme wel voor. Juist die laatste zware kilometers (want ja, het is echt niet gelogen dat het vanaf kilometer 30+ zeer gaat doen) vond ik misschien nog wel het leukst.
Annelieke van den Berg (Team 2019)

I DID IT!!! Wat een zenuwslopende, maar fantastische ervaring. En wat was het een fantastische loop, met de kennismaking met de vijf iconische wijken van New York City, bruggen die je niet eens op zou willen fietsen en een finish in Central Park die je kippenvel geeft.

Elrik Maat (Team 2019)

Vooral van het met z’n allen toeleven naar de grote dag heb ik enorm genoten. We are NYC Marathon finishers! En nu met z’n allen op naar Berlijn!

Lois Daamen (Team 2018)

Maar naast al het “negatieve” was de marathon van New York voor mij het voorbeeld van samenhorigheid, pure emotie en doorzettingsvermogen en kan ik het iedereen aanraden. Twijfel je of je het kan? Niet doen!

Roy Koelman (Team 2018)

“Ik heb het gewoon gedaan, de Marathon van New York!! Af en toe kan ik het nog niet geloven, maar mijn medaille hangt mooi naast mijn bed. Wat een bijzondere ervaring is dit afgelopen jaar geweest!”

Davine Blauwhoff (Team 2017)

“De New Yorkers schreeuwen je letterlijk vooruit, wat een geluk en wat een indrukwekkend iets. Duizenden en duizenden mensen langs die lange rechte wegen staan langs de kant om de ‘Marathoners’ aan te moedigen”.

Wouter Schmeitz (Team 2016)

“By far de beste ervaring van 2016, maar ook zeker in het rijtje van mooiste ervaringen uit mijn leven. Overdag helemaal tot het gaatje gaan en ’s avonds met je vrienden en familie uitkijkend over het Empire State Building met ijskoude Heineken flesjes in je hand. Onvergetelijke ervaring!”

Maarten de Borst (Team 2016)

“Als je in de eerste kilometers van de marathon de Verrazano Bridge overstapt weet je dat je aan een onvergetelijk avontuur bent begonnen dat je voor de rest van je leven bij zou blijven. Ik ben in een kleine 5 uur door een fantastische achtbaan gegaan.”

Marc Perquin (Team 2014 & 2015)
“Iedereen kent KWF Kankerbestrijding wel, maar wanneer doneren mensen echt bewust? Ik heb tijdens de hele aanloop naar de marathon gemerkt dat die steun uit de meest onverwachte hoeken kwam. Vaak gepaard met ontroerende verhalen. Dit waren de vele kilometers trainen waard.”
Charlotte Deelen (Team 2012 & 2015)

“‘If you can run for a minute, you can run a marathon’. Het was echt een fantastisch jaar, met fantastische mensen.”

Steffie van den Berg (Team 2014)
“Als je wilt weten hoe het voelt om als Olympisch kampioen onthaalt te worden en 42,2 km kippenvel te hebben dan is de New York City marathon echt iets voor jou!”
Vince de Groot (Team 2014)

“De New York marathon was het mooiste en het zwaarste dat ik ooit gedaan heb. Een marathon is afzien, maar de mensen langs de kant en de finish maken het geweldig.”

Tahira van der Meulen (Team 2014)

“De marathon van New York; Het was ontzettend afzien. Het was pijn lijden. Het was strijden. Maar wát een mooie ervaring. Er is maar een elite groepje dat dit kan. En daar horen wij nu bij. Van ‘marathoners’ zijn we nu ‘finishers’ geworden.”

Vera Coenen (Team 2014)

Ben je nog niet overtuigd en wil je de uitgebreide verhalen lezen?

Klik hier

Run for Life

Sfeerimpressie van de New York City Marathon

FAQ items aan het laden...

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

Tot 2024 heeft Run for Life maar liefst € 403.737,48 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 13 jaar tijd hebben 243 deelnemers met ons meegedaan, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2024 voor de 14de keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.