Run for Life Team 2023

New York City Marathon 2023
Inschrijving* is geopend

Deadline aanmelding:
31 december 2022 om 23:59 uur

* We gaan uit van 20-30 plekken

Ik meld me aan
Ik heb interesse
Deelnemers-overeenkomst
Team 2023

Algemene informatie

Run for Life – A New YorK challenge – gaat samen met een groep enthousiastelingen volgend jaar opnieuw een geweldige uitdaging tegemoet! Al tien jaar op rij lopen wij geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. Wil jij onderdeel uitmaken van Team 2023?

Run for Life is opgericht door Marlou & Jeroen met twee doelen: studenten en young professionals, zowel sportievelingen als beginners, enthousiast maken voor de New York City Marathon en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. In de eerste 11 jaren heeft Run for Life € 304.088,81 (financieel overzicht) opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, met 221 renners, een geweldige prestatie! Op zondag 5 november 2023 kun jij aan de start staan van dé grootste van mooiste marathon van de wereld. Gedurende het jaar organiseert Run for Life diverse activiteiten zoals sociale bijeenkomsten, trainingslopen, workshops en deelname aan wedstrijden. Al dit moois leidt uiteindelijk tot jullie ultieme moment: de New York City marathon op zondag 5 november 2023. Een onvergetelijke ervaring!

Als je met ons meedoet dan zal voor jou het jaar in het teken staan van trainen en het ophalen van donaties voor KWF Kankerbestrijding. Met een enthousiast jong team, veel gezellige teamactiviteiten en een steeds drukker trainingsschema ga jij die 42,2 km lachend uitrennen. Run for Life heeft al jaren een samenwerking met TUI Sports om de reis zo smooth mogelijk te laten verlopen. Het pakket dat jij bij TUI Sports afneemt bestaat onder andere uit de heen- en terugvlucht, een verblijf in een hotel in New York City (Manhattan) en het startbewijs voor de marathon.

Wat staat daar tegenover? Je haalt minimaal € 1000,- aan sponsorgeld op voor KWF Kankerbestrijding.

Details rondom deelname

Persoonlijke pagina
Iedere renner krijgt van ons een persoonlijke pagina op onze website waar een stukje tekst en foto komt te staan. Je kunt bij oud-renners van eerdere Run for Life Teams tal van voorbeelden vinden. Vanuit jouw persoonlijk pagina kunnen donateurs ook voor jou doneren.

Doneren
Donateurs kunnen met behulp van een formulier op onze website (ook via jouw persoonlijke pagina) via iDeal doneren. Zodra je met ons mee doet en de deelnemersovereenkomst hebt ondertekend zullen we je naam aan het donatieformulier toevoegen. Van elke succesvolle donatie krijg jij automatisch een e-mailbericht met daarin de informatie van de donatie.

Teamshirt
In het voorjaar van 2023 krijg je vanuit Run for Life een kwalitatief goed hardloopshirt overhandigd met daarop onder andere jouw eigen voornaam en het logo van Run for Life. Van jou wordt verwacht dat je dit shirt tijdens trainingen, maar ook tijdens dé marathon draagt.

Bestuur
Vind je het leuk om iets extra’s te doen in jouw Run for Life-jaar? Dan horen we dat uiteraard heel graag. We zijn ieder jaar op zoek naar een voorzitter en penningmeester. Denk verder aan rollen waarbij je evenementen/workshops organiseert, onze social media accounts beheert (en uitbreiden), etcetera. Mocht je hier interesse in hebben dan kun je dat aangeven in het aanmeldingsformulier.

Individueel aanmelden?
Wil je je individueel aanmelden? Geen zorgen! Veel van onze renners geven zich op als individu. Je krijgt snel aansluiting binnen het team en vriendschappen worden dan ook snel gesloten. In New York City slaap je met elkaar op kamers (tenzij je dit zelf niet wilt) en trek je met elkaar op om naast de marathon ook met elkaar de stad te leren kennen. Op een gegeven moment kunnen individuele deelnemers met elkaar in contact worden gebracht waardoor zij samen een kamerindeling kunnen maken zodat de kosten van het reispakket van TUI Sports lager uitvallen. Een 1-persoonskamer is namelijk vrij prijzig en ook niet aan te raden.

Inbegrepen bij deelname aan Team 2023:
• Een uniek Run for Life hardloopshirt
• Een startbewijs voor de Dam tot Damloop in september 2023
• Onderdeel van een super leuk team en een unieke ervaring!

Cashback-regeling
Je moet minimaal € 1.000,- ophalen voor KWF Kankerbestrijding, maar als je meer dan € 1.000,- ophaalt aan sponsoring dan kun je de donaties die bovenop de minimale sponsoring van € 1.000 komen terug krijgen na deelname aan de marathon. Het terug te vorderen bedrag is maximaal € 1.000,- en ontvang je na de datum van de New York City marathon.

Uitleg -> rekenvoorbeeld:
– Opgehaalde donaties: € 1.400,-
– Voldaan aan de minimale sponsoring: ja
– Bedrag dat terug te krijgen is: € 400,-

Of je gebruik maakt van de cashback-regeling is uiteindelijk je eigen keuze. Op deze pagina vind je alle informatie rondom deze regeling. Het is uiteraard mogelijk om af te zien van de cashback-regeling als je in eerste instantie hebt besloten om er wel gebruik van te maken.

Hoe nu verder na al deze informatie?

Commitment
Het is misschien veel informatie, maar we informeren je graag zo uitgebreid mogelijk aangezien het niet zo maar een “commitment” is en je toch een financiële en sportieve verplichting aangaat met jezelf, Run for Life en TUI Sports.

Nog vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze alsjeblieft aan ons via [email protected] en/of via Whatsapp. Wil je liever even bellen? Dat kan ook.

TUI Sports

TUI Sports is al jaren onze vaste reispartner. Wij verwachten je in januari of februari 2023 de definitieve reisbrochure van TUI Sports te overhandigen en pas dan krijg je inzicht in de definitieve prijzen. De prijs van jouw pakket is sowieso afhankelijk van de grootte van jouw kamer (1-, 2-, 3- of 4-persoonskamer), of je supporters meeneemt en of je de aanvullende verzekering afsluit; zie hieronder.

Hoofdonderdelen van het reispakket
• Heen- en terugvlucht. Team 2022 is vertrokken op donderdag 3 november en keerde terug op Schiphol op donderdag 10 november.
• Verblijf in een hotel in hartje New York City. Team 2022 verbleef in het Hilton Garden Inn New York / Manhattan-Chelsea.
• Startbewijs voor de New York City Marathon op zondag 5 november 2023
• Transfer van hotel <-> vliegveld
• Deskundige en ervaren reisbegeleiding
• Toegang tot het TUI Sports After the Run Dinner na de marathon
• Uitnodiging voor de TUI Sports trainingsdagen (in Nederland)

De reispakketten kosten ongeveer € 2.369 – € 2.749, dit is gebaseerd op een 2-, 3- of 4-persoonskamer in 2022 voor 6 hotelovernachtingen.

Supporters
Via TUI Sports is het ook mogelijk om supporters mee te nemen. Vind je het leuk dat je vriend(in), familielid, collega of iemand anders mee gaat naar New York en jou langs het parcours aanmoedigt dan is dit te regelen. Je kunt uiteraard ook gewoon met je supporter(s) op één kamer slapen. In het verleden zijn er al heel veel supporters meegereisd. De supporters van Team 2022 hebben € 550,- korting gekregen op het reispakket. De korting kan per jaar verschillen.

TUI Sports reisbegeleiding
Als deelnemer word je vanaf het vertrek bijgestaan door TUI Sports reisbegeleiders, fysiotherapeuten en een aantal gediplomeerde trainers. De reisbegeleiders hebben een ruime reis- en/of marathonervaring en de looptrainers zullen in Central Park een verkenningsloop verzorgen. Tijdens de Marathon Meeting worden de belangrijkste adviezen gedeeld en wordt de marathondag doorgenomen. De reisbegeleiders houden daarnaast in New York een dagelijks spreekuur in het hotel om al je vragen te beantwoorden. De fysiotherapeuten zijn, voorafgaand aan de marathon, dagelijks beschikbaar om je te behandelen in het geval van een onverhoopte blessure.

Annuleringsverzekering inclusief blessuredekking
De deelnemers van Team 2022 hadden via TUI Sports de mogelijkheid een annuleringsverzekering af te sluiten inclusief blessuredekking. Hiervoor betaaldenzij 6,5% over de gehele reissom (exclusief € 3,50 poliskosten en 21% btw). De 6,5% wordt ook berekend over de reissom van jouw supporter(s), want dit wordt gezien als één boeking. Het is voor iedereen zelf te bepalen of je voor deze optie kiest. Het is niet mogelijk deze verzekering op een later moment alsnog toe te voegen aan je boeking.

Betaling reispakket
• Binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur van TUI Sports dien je een aanbetaling van 30% van de totale reissom te doen via de website van TUI Sports. Naast 30% van de reissom bevat het aanbetalingsbedrag ook de volledige kosten van de annuleringsverzekering, het calamiteitenfonds en de boekingskosten.
• Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient 100% van de reissom door je betaald te zijn.

Wie doet wat?

Verhoudingen Run for Life – TUI Sports – KWF Kankerbestrijding
Als deelnemer van Team 2023 boek je zelf een pakket bij TUI Sports en door Run for Life wordt op een later moment uitgelegd hoe je dit precies kan doen. Jouw vluchten, jouw verblijf in een hotel in New York City en jouw persoonlijke startbewijs verkrijg je dus via TUI Sports en niet via Run for Life. Met Run for Life sluit je een deelnemersovereenkomst die jou verplicht te voldoen aan de minimale sponsoring van € 1000,-. Run for Life overhandigt ieder jaar een cheque aan KWF Kankerbestrijding met het opgehaalde geld (minus organisatielasten). KWF Kankerbestrijding ontvangt dus ieder jaar een mooi bedrag vanuit Run for Life, maar heeft dus niks te maken met de New York City Marathon.

Checklist voor aanmelding:

– Check 1: heb je alle informatie hierboven gelezen? Zo ja, ga dan door naar check 2.
– Check 2: heb je de reisbrochure goed doorgelezen, ook al is deze bedoeld voor Team 2022? Zo ja, ga dan door naar check 3.
– Check 3: heb je de deelnemersovereenkomst goed doorgelezen? Zo ja, dan kun je naar het volgende stukje ‘aanmelding afronden’.

Aanmelding afronden:

– Stap 1: Meld je via het formulier “Ik meld me aan” aan.
– Stap 2: Onderteken (digitaal) de deelnemersovereenkomst en mail deze naar ons via [email protected]. Vergeet niet elke pagina te voorzien van een paraaf, het document digitaal te ondertekenen en een vinkje te zetten op de pagina ‘bijlage 1’ m.b.t. de cashback-regeling.
– Stap 3: Betaal vóór 28 februari 2023 de eigen bijdrage van € 50,- via de volgende website.

Team 2022 finishers!

TIJDSLIJN

🪪 Team 2023 aanmelding

-> vóór 31 december 2022

✍🏻 Ondertekende deelnemersovereenkomst

-> vóór 15 januari 2023

📃 Persoonlijke pagina online

-> vóór 15 januari 2023

📔 TUI Sports brochure 2023

-> januari / februari 2023 *

🛒 Boeking bij TUI Sports 

-> maart 2023 *

* Genoemde maanden zijn onder voorbehoud.
Ik meld me aan
Ik heb interesse
Vragen? Stel ze per email aan ons.

DE ROUTE

HET PROGRAMMA

🛫 Vertrek naar New York City

-> Week 44 – de specifieke dag is nog onbekend

☘ Central Park verkenningsloop van 5km

-> Vrijdag 3 november

🎫 Startbewijs ophalen

-> Vrijdag 3 november

🗒 Briefing en uitleg over dé Marathon

-> Vrijdag 3 november

😴 Rustdag – voorbereiding

-> Zaterdag 4 november

🏃‍♂️🏃🏼‍♀️ New York City Marathon

-> Zondag 5 november

💃🏼🕺🏼 After the Run Dinner

-> Zondag 5 november

🛬 Terugkomst in Nederland

-> ergens in week 45

😎 Ruimte voor rust en/of vrije tijd

-> Alle dagen

New York City Marathon - zondag 5 november 2023
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec
Ervaringen oud-renners

Aftermovie Team 2018

Gemaakt door Tim Kamp

Aftermovie Team 2016

Gemaakt door Hannah Padding

Aftermovie Team 2015

Gemaakt door Marc Perquin

Run for Life Team 2011 – 2022

Deze ervaring vergeet je nooit meer!

“By far de beste ervaring van 2016, maar ook zeker in het rijtje van mooiste ervaringen uit mijn leven. Overdag helemaal tot het gaatje gaan en ’s avonds met je vrienden en familie uitkijkend over het Empire State Building met ijskoude Heineken flesjes in je hand. Onvergetelijke ervaring!”

Maarten de Borst (Team 2016)
“Iedereen kent KWF Kankerbestrijding wel, maar wanneer doneren mensen echt bewust? Ik heb tijdens de hele aanloop naar de marathon gemerkt dat die steun uit de meest onverwachte hoeken kwam. Vaak gepaard met ontroerende verhalen. Dit waren de vele kilometers trainen waard.”
Charlotte Deelen (Team 2012 & 2015)

“Ik heb het gewoon gedaan, de Marathon van New York!! Af en toe kan ik het nog niet geloven, maar mijn medaille hangt mooi naast mijn bed. Wat een bijzondere ervaring is dit afgelopen jaar geweest!”

Davine Blauwhoff (Team 2017)

Ben je nog niet overtuigd en wil je de uitgebreide verhalen lezen?

Klik hier

Run for Life

“De New York marathon was het mooiste en het zwaarste dat ik ooit gedaan heb. Een marathon is afzien, maar de mensen langs de kant en de finish maken het geweldig.”

Tahira van der Meulen (Team 2014)

“Als je in de eerste kilometers van de marathon de Verrazano Bridge overstapt weet je dat je aan een onvergetelijk avontuur bent begonnen dat je voor de rest van je leven bij zou blijven. Ik ben in een kleine 5 uur door een fantastische achtbaan gegaan.”

Marc Perquin (Team 2014 & 2015)
Met trots kan ik zeggen dat ik in vrijwel iedere kilometer van de marathon plezier heb gehad, daar zorgen die Amerikanen met hun crazy enthousiasme wel voor. Juist die laatste zware kilometers (want ja, het is echt niet gelogen dat het vanaf kilometer 30+ zeer gaat doen) vond ik misschien nog wel het leukst.
Annelieke van den Berg (Team 2019)

Maar naast al het “negatieve” was de marathon van New York voor mij het voorbeeld van samenhorigheid, pure emotie en doorzettingsvermogen en kan ik het iedereen aanraden. Twijfel je of je het kan? Niet doen!

Roy Koelman (Team 2018)

“De New Yorkers schreeuwen je letterlijk vooruit, wat een geluk en wat een indrukwekkend iets. Duizenden en duizenden mensen langs die lange rechte wegen staan langs de kant om de ‘Marathoners’ aan te moedigen”.

Wouter Schmeitz (Team 2016)

Vooral van het met z’n allen toeleven naar de grote dag heb ik enorm genoten. We are NYC Marathon finishers! En nu met z’n allen op naar Berlijn!

Lois Daamen (Team 2018)

I DID IT!!! Wat een zenuwslopende, maar fantastische ervaring. En wat was het een fantastische loop, met de kennismaking met de vijf iconische wijken van New York City, bruggen die je niet eens op zou willen fietsen en een finish in Central Park die je kippenvel geeft.

Elrik Maat (Team 2019)
Het avontuur begon met het oplopen van de beruchte Verrazano-bridge, wat was ik aan het genieten!! Dit genieten werd alleen maar meer! Tussen het waanzinnige publiek mogen lopen en het enthousiasme van de Amerikanen ervaren is echt niet te omschrijven.
Meike Kuipers (Team 2019)

“‘If you can run for a minute, you can run a marathon’. Het was echt een fantastisch jaar, met fantastische mensen.”

Steffie van den Berg (Team 2014)
“Als je wilt weten hoe het voelt om als Olympisch kampioen onthaalt te worden en 42,2 km kippenvel te hebben dan is de New York City marathon echt iets voor jou!”
Vince de Groot (Team 2014)

“De marathon van New York; Het was ontzettend afzien. Het was pijn lijden. Het was strijden. Maar wát een mooie ervaring. Er is maar een elite groepje dat dit kan. En daar horen wij nu bij. Van ‘marathoners’ zijn we nu ‘finishers’ geworden.”

Vera Coenen (Team 2014)
Ik meld me aan
Ik heb interesse

Sfeerimpressie van de New York City Marathon

FAQ items aan het laden...

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

Tot 2022 heeft Run for Life maar liefst € 304.088,81 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 12 jaar tijd hebben 221 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2023 voor de 13de keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.