De jubileumeditie. 10 jaar Run for Life, 50 jaar New York City Marathon.

Algemene informatie Team 2020

Run for Life – A New YorK challenge gaat samen met een groep enthousiaste sportieve studenten en young-professionals volgend jaar opnieuw een geweldige uitdaging tegemoet! Al negen jaar op rij lopen wij geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. Wil jij onderdeel uitmaken van Team 2020?

Run for Life bestaat inmiddels volgend jaar 10 jaar en is opgericht door Marlou & Jeroen met twee doelen: studenten en young professionals, zowel sportievelingen als beginners, enthousiast maken voor de New York City Marathon en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. In de eerste 8 jaren heeft Run for Life € 272.657,30 (financieel rapport) opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, met 178 renners, een geweldige prestatie! Op 3 november 2019 staat Team 2019 met 6 renners aan de start. Hierop voortbouwend gaan we volgend jaar voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel. Gedurende het jaar organiseert Run for Life met jouw team diverse activiteiten. Zo ren je wedstrijden met elkaar, word je begeleid bij je training en kan je altijd met je vragen terecht bij de ervaren marathonrenners binnen onze organisatie. Al dit moois leidt uiteindelijk tot jullie ultieme moment: de New York City marathon op zondag 1 november 2020. Een onvergetelijke ervaring!

Ik wil me inschrijven
Ik heb interesse
Reisbrochure
Team 2020

DE ROUTE

HET PROGRAMMA

🛫 Vertrek naar New York City

🗒 Briefing en uitleg over dé Marathon

🎫 Startbewijs ophalen

☘ Central Park verkenningsloop van 5km

🏃‍♂️ New York City Marathon

💃 After Marathon Party

🛬 Terugkomst in Amsterdam

😎 Ruimte voor rust en/of vrije tijd

BIJBEHORENDE DATA

Week 44

Donderdag 29 oktober

Donderdag 29 oktober of vrijdag 30 oktober

Vrijdag 30 oktober

Zondag 1 november

Zondag 1 november

Week 45

Alle dagen

New York City Marathon 2020
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Aftermovie Team 2018

Gemaakt door Tim Kamp

Aftermovie Team 2016

Gemaakt door Hannah Padding

Aftermovie Team 2015

Gemaakt door Marc Perquin

Run for Life in New York City

Run for Life Team 2011 – 2018

Maar naast al het “negatieve” was de marathon van New York voor mij het voorbeeld van samenhorigheid, pure emotie en doorzettingsvermogen en kan ik het iedereen aanraden. Twijfel je of je het kan? Niet doen!
Roy Koelman (Team 2018)

“Ik heb het gewoon gedaan, de Marathon van New York!! Af en toe kan ik het nog niet geloven, maar mijn medaille hangt mooi naast mijn bed. Wat een bijzondere ervaring is dit afgelopen jaar geweest!”

Davine Blauwhoff (Team 2017)

“De New Yorkers schreeuwen je letterlijk vooruit, wat een geluk en wat een indrukwekkend iets. Duizenden en duizenden mensen langs die lange rechte wegen staan langs de kant om de ‘Marathoners’ aan te moedigen”.

Wouter Schmeitz (Team 2016)

“By far de beste ervaring van 2016, maar ook zeker in het rijtje van mooiste ervaringen uit mijn leven. Overdag helemaal tot het gaatje gaan en ’s avonds met je vrienden en familie uitkijkend over het Empire State Building met ijskoude Heineken flesjes in je hand. Onvergetelijke ervaring!”

Maarten de Borst (Team 2016)

“Ik kan niet anders zeggen dan dat elke stap die we daar hebben gezet waanzinnig is geweest, vooral de laatste stappen en de finish in Central Park. HET WAS MAGISCH!!!”

Machiel Vrijenhoek (Team 2016)

“Als je in de eerste kilometers van de marathon de Verrazano Bridge overstapt weet je dat je aan een onvergetelijk avontuur bent begonnen dat je voor de rest van je leven bij zou blijven. Ik ben in een kleine 5 uur door een fantastische achtbaan gegaan.”

Marc Perquin (Team 2014 & 2015)
“Iedereen kent KWF Kankerbestrijding wel, maar wanneer doneren mensen echt bewust? Ik heb tijdens de hele aanloop naar de marathon gemerkt dat die steun uit de meest onverwachte hoeken kwam. Vaak gepaard met ontroerende verhalen. Dit waren de vele kilometers trainen waard.”
Charlotte Deelen (Team 2012 & 2015)

“‘If you can run for a minute, you can run a marathon’. Het was echt een fantastisch jaar, met fantastische mensen.”

Steffie van den Berg (Team 2014)
“Als je wilt weten hoe het voelt om als Olympisch kampioen onthaalt te worden en 42,2 km kippenvel te hebben dan is de New York City marathon echt iets voor jou!”
Vince de Groot (Team 2014)

“De New York marathon was het mooiste en het zwaarste dat ik ooit gedaan heb. Een marathon is afzien, maar de mensen langs de kant en de finish maken het geweldig.”

Tahira van der Meulen (Team 2014)

“De marathon van New York; Het was ontzettend afzien. Het was pijn lijden. Het was strijden. Maar wát een mooie ervaring. Er is maar een elite groepje dat dit kan. En daar horen wij nu bij. Van ‘marathoners’ zijn we nu ‘finishers’ geworden.”

Vera Coenen (Team 2014)

Ben je nog niet overtuigd en wil je de uitgebreide verhalen lezen?

Klik hier

Run for Life

Sfeerimpressie van de New York City Marathon

Loading...

Deze ervaring vergeet je nooit meer!

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 8 jaren heeft Run for Life maar liefst € 272.657,30 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 8 jaar tijd hebben 178 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2019 voor de negende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 62%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.