Run for Life Team 2020

Dé jubileum editie. 10 jaar Run for Life. 50 jaar New York City Marathon.

Geef je hieronder op voor onze reservelijst.

Reservelijst aanmelding
Ervaringen van oud-renners
Team 2020
Infographic
Reisbrochure

Algemene informatie

Run for Life – A New YorK challenge – gaat samen met een groep enthousiastelingen dit jaar opnieuw een geweldige uitdaging tegemoet! Al negen jaar op rij lopen wij geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. Wil jij onderdeel uitmaken van Team 2020? Dit jaar bestaat Run for Life 10 jaar en de New York City Marathon 50 jaar. Mis deze jubileum editie dus niet.

Run for Life bestaat inmiddels 10 jaar en is opgericht door Marlou & Jeroen met twee doelen: studenten en young professionals, zowel sportievelingen als beginners, enthousiast maken voor de New York City Marathon en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. In de eerste 9 jaren heeft Run for Life € 294.820,51 (financieel overzicht) opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, met 184 renners, een geweldige prestatie! Afgelopen 3 november 2019 stond Team 2019 met 6 renners aan de start. Hierop voortbouwend gaan we dit jaar voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel. Gedurende het jaar organiseert Run for Life met jouw team diverse activiteiten. Zo ren je wedstrijden met elkaar, word je begeleid bij je training en kan je altijd met je vragen terecht bij de ervaren marathonrenners binnen onze organisatie. Al dit moois leidt uiteindelijk tot jullie ultieme moment: de New York City marathon op zondag 1 november 2020. Een onvergetelijke ervaring!

Details rondom deelname

Het jaar 2020 kan voor jou onvergetelijk worden. Als je met ons meedoet dan zal voor jou het jaar in het teken staan van hard trainen en het ophalen van donaties voor KWF Kankerbestrijding. Met een enthousiast jong team, veel gezellige teamactiviteiten en een steeds drukker trainingsschema ga jij die 42,2 km lachend uitrennen. Run for Life maakt ieder jaar gebruik van de diensten van een reisorganisatie om de reis zo smooth mogelijk te laten verlopen. Door de jarenlange relatie tussen Run for Life en deze reisorganisatie krijgen renners van Run for Life mooie kortingen op reispakketten. De reispakketten kosten ongeveer € 2.000 – € 2.500* (dit is inclusief vlucht, gegarandeerd startbewijs, overnachtingen in een goed hotel, vervoer van en naar de marathon en begeleiding door een trainer). Uiteraard betaal je de bedragen gespreid en bepaal jezelf hoe lang je naar New York gaat.
*Dit was de gemiddelde pakketprijs tijdens de TCS New York Marathon 2019.

Wat staat daar tegenover? Je haalt minimaal € 1000,- aan sponsorgeld op voor KWF Kankerbestrijding. Dat hoef je niet alleen te doen (dat staat je echter wel vrij), maar dat doe je samen met je teamgenoten.

Cashback-regeling
Indien je aan de minimale Sponsoring van € 1.000,- hebt voldaan dan kun je Run for Life verzoeken om een bedrag terug te storten. Je reis kost ongeveer € 2.000 tot € 2.500 en je moet minimaal € 1.000,- ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Als je meer dan € 1.000,- ophaalt aan sponsoring dan kun je de donaties die bovenop de minimale sponsoring van € 1.000 komen terug krijgen na deelname aan de marathon. Het terug te vorderen bedrag is maximaal € 1.000,- en is afhankelijk van hoeveel sponsoring je extra ophaalt.

Rekenvoorbeeld:
– Opgehaalde donaties: € 1.400,-
– Voldaan aan de minimale sponsoring: ja
– Bedrag dat terug te krijgen is: € 400,-

Of je gebruik maakt van de cashback-regeling is uiteindelijk je eigen keuze. Op deze pagina vind je alle informatie rondom deze regeling. Daarnaast kunnen wij ook antwoord geven als je hier nog vragen over hebt.

Persoonlijke pagina
Iedere renner krijgt van ons een persoonlijke pagina op onze website waar een stukje tekst en foto komt te staan. Je kunt bij oud-renners van eerdere Run for Life Teams tal van voorbeelden vinden. Vanuit jouw persoonlijk pagina kunnen donateurs ook voor jou doneren.

Informatie over doneren
Donateurs kunnen met behulp van een formulier op onze website (ook via jouw persoonlijke pagina) via iDeal doneren. Zodra je met ons mee doet en het loperscontract hebt ondertekend zullen we je naam aan het digitale formulier toevoegen. Als wij een succesvolle donatie ontvangen onder jouw naam dan krijgen jij en de penningmeester een mailtje met de naam van de donateur, de hoogte van het bedrag en een eventuele opmerking.

Bestuur
Vind je het leuk om iets extra’s te doen in jouw Run for Life-jaar? Dan horen we dat uiteraard heel graag. Denk aan het voorzitterschap, de rol van penningmeester, het organiseren van evenementen/workshops, het beheren (en uitbreiden) van onze social media accounts, etcetera. Mocht je hier interesse in hebben dan kun je dat aangeven in het aanmeldingsformulier.

Supporters
Via onze reispartner waar we al jarenlang samen mee de reis organiseren, is het ook mogelijk om supporters mee te nemen. Vind je het leuk dat je vriend(in), familielid, collega of iemand anders mee gaat naar New York en jou langs het parcours aanmoedigt dan is dit te regelen. In het verleden zijn er al heel veel supporters meegereisd.

Tot slot, wil je je individueel aanmelden? Geen zorgen! Veel van onze renners geven zich op als individu. Je krijgt snel aansluiting binnen het team en vriendschappen worden dan ook snel gesloten. In New York City slaap je met elkaar op kamers (tenzij je dit zelf niet wilt) en trek je met elkaar op om naast de marathon ook met elkaar de stad te leren kennen.

Het is misschien wat veel informatie, maar we informeren je graag zo uitgebreid mogelijk aangezien het niet zo maar een “commitment” is en je toch een financiële en sportieve verplichting aangaat.

New York City Marathon

DE ROUTE

HET PROGRAMMA

🛫 Vertrek naar New York City

-> Donderdag 29 oktober

🗒 Briefing en uitleg over dé Marathon

-> Vrijdag 30 oktober

🎫 Startbewijs ophalen

-> Vrijdag 30 oktober

☘ Central Park verkenningsloop van 5km

-> Zaterdag 31 oktober

🏃‍♂️ New York City Marathon

-> Zondag 1 november

💃 After Marathon Party

-> Zondag 1 november

🛬 Terugkomst in Nederland

-> ergens in week 45

😎 Ruimte voor rust en/of vrije tijd

-> Alle dagen

New York City Marathon - zondag 1 november 2020
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Aftermovie Team 2018

Gemaakt door Tim Kamp

Aftermovie Team 2016

Gemaakt door Hannah Padding

Aftermovie Team 2015

Gemaakt door Marc Perquin

Run for Life Team 2011 – 2019

“Ik heb het gewoon gedaan, de Marathon van New York!! Af en toe kan ik het nog niet geloven, maar mijn medaille hangt mooi naast mijn bed. Wat een bijzondere ervaring is dit afgelopen jaar geweest!”

Davine Blauwhoff (Team 2017)

“De New York marathon was het mooiste en het zwaarste dat ik ooit gedaan heb. Een marathon is afzien, maar de mensen langs de kant en de finish maken het geweldig.”

Tahira van der Meulen (Team 2014)

Maar naast al het “negatieve” was de marathon van New York voor mij het voorbeeld van samenhorigheid, pure emotie en doorzettingsvermogen en kan ik het iedereen aanraden. Twijfel je of je het kan? Niet doen!

Roy Koelman (Team 2018)

“De New Yorkers schreeuwen je letterlijk vooruit, wat een geluk en wat een indrukwekkend iets. Duizenden en duizenden mensen langs die lange rechte wegen staan langs de kant om de ‘Marathoners’ aan te moedigen”.

Wouter Schmeitz (Team 2016)

“‘If you can run for a minute, you can run a marathon’. Het was echt een fantastisch jaar, met fantastische mensen.”

Steffie van den Berg (Team 2014)
“Als je wilt weten hoe het voelt om als Olympisch kampioen onthaalt te worden en 42,2 km kippenvel te hebben dan is de New York City marathon echt iets voor jou!”
Vince de Groot (Team 2014)

I DID IT!!! Wat een zenuwslopende, maar fantastische ervaring. En wat was het een fantastische loop, met de kennismaking met de vijf iconische wijken van New York City, bruggen die je niet eens op zou willen fietsen en een finish in Central Park die je kippenvel geeft.

Elrik Maat (Team 2019)

Vooral van het met z’n allen toeleven naar de grote dag heb ik enorm genoten. We are NYC Marathon finishers! En nu met z’n allen op naar Berlijn!

Lois Daamen (Team 2018)

“Als je in de eerste kilometers van de marathon de Verrazano Bridge overstapt weet je dat je aan een onvergetelijk avontuur bent begonnen dat je voor de rest van je leven bij zou blijven. Ik ben in een kleine 5 uur door een fantastische achtbaan gegaan.”

Marc Perquin (Team 2014 & 2015)

“De marathon van New York; Het was ontzettend afzien. Het was pijn lijden. Het was strijden. Maar wát een mooie ervaring. Er is maar een elite groepje dat dit kan. En daar horen wij nu bij. Van ‘marathoners’ zijn we nu ‘finishers’ geworden.”

Vera Coenen (Team 2014)
Met trots kan ik zeggen dat ik in vrijwel iedere kilometer van de marathon plezier heb gehad, daar zorgen die Amerikanen met hun crazy enthousiasme wel voor. Juist die laatste zware kilometers (want ja, het is echt niet gelogen dat het vanaf kilometer 30+ zeer gaat doen) vond ik misschien nog wel het leukst.
Annelieke van den Berg (Team 2019)
Het avontuur begon met het oplopen van de beruchte Verrazano-bridge, wat was ik aan het genieten!! Dit genieten werd alleen maar meer! Tussen het waanzinnige publiek mogen lopen en het enthousiasme van de Amerikanen ervaren is echt niet te omschrijven.
Meike Kuipers (Team 2019)

“By far de beste ervaring van 2016, maar ook zeker in het rijtje van mooiste ervaringen uit mijn leven. Overdag helemaal tot het gaatje gaan en ’s avonds met je vrienden en familie uitkijkend over het Empire State Building met ijskoude Heineken flesjes in je hand. Onvergetelijke ervaring!”

Maarten de Borst (Team 2016)
“Iedereen kent KWF Kankerbestrijding wel, maar wanneer doneren mensen echt bewust? Ik heb tijdens de hele aanloop naar de marathon gemerkt dat die steun uit de meest onverwachte hoeken kwam. Vaak gepaard met ontroerende verhalen. Dit waren de vele kilometers trainen waard.”
Charlotte Deelen (Team 2012 & 2015)

Ben je nog niet overtuigd en wil je de uitgebreide verhalen lezen?

Klik hier

Run for Life

Sfeerimpressie van de New York City Marathon

FAQ items aan het laden...

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 9 jaren heeft Run for Life maar liefst € 294.820,51 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 9 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2020 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 62%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.