“Sporten geeft energie”

Rutger Plink

“Vandaag de dag overlijden er nog te veel mensen aan de gevolgen van kanker. Om hier verandering in te brengen draagt KWF Kankerbestrijding bij aan de verdere ontwikkeling van kennis en behandelingen op dit gebied. Want zoals de slogan van KWF Kankerbestrijding luidt: “Er zoveel is om voor te leven”.

Na eindeloze maanden van isolatie werd het tijd voor een mooi doel en sportieve uitdaging: samen met mijn hardloopbuddy Ruben Moen is daarom vorig jaar het idee ontstaan om ons aan te sluiten bij Run for Life Team 2022. Vergezeld door de andere enthousiastelingen van het team reizen we begin november af naar New York om de beroemde New York City Marathon te lopen.

Gezondheid staat bij mij hoog op de agenda. Ik ben dan ook niet vies van een beetje beweging, want sporten geeft energie. Een sportieve uitdaging, en bijdragen aan een verbeterde gezondheid van andere is voor mij een mooie motivatie.

Hopelijk steun je door te doneren, en kunnen wij samen een mooi bedrag ophalen. Met onze hulp dragen wij op een bijzondere manier bij aan het redden van levens in de toekomst. Alvast heel veel dank! Ondertussen trainen wij hard door.”

Donatieteller: € 0.00

0%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.