“42 hele kilometers op karakter”

Rutger Verhaar

“Hi! Mijn naam is Rutger Verhaar, ben 27 jaar, woon in Amsterdam en werk bij Cognizant.

Van jongs af aan ben ik veel met sport bezig geweest. Voetbal, hockey en tennis zolang er maar een bal was om achteraan te rennen. In 2010, toen ik in de 2e klas van de middelbare school zat, was er een tumor ontdekt op de nier van mijn vader. Gelukkig is deze op tijd weggehaald, maar dit heeft ons flink doen laten schrikken.

Na mijn studie ben ik naar New York verhuisd voor 1.5 jaar en heb ik de marathon twee keer mogen meemaken als toeschouwer en twee keer heb ik tijdens het kijken de afspraak gemaakt met mijzelf dat ik hem ooit zou gaan lopen.

Ruim twee jaar geleden is mijn beste vriend Allard Joosten zijn vader aan kanker verloren en zal dit jaar, samen met zijn broer en zus (Hidde en Hanneke) ter nagedachtenis van hen vader, de marathon gaan lopen. Als steun voor hun en om KWF Kankerbestrijding verder te helpen in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte heb ik besloten om dit jaar deze sportieve uitdaging aan te gaan.”

Donatieteller: € 180.00

18%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Donatieformulier

New York City Marathon - 6 november 2022
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.