1545981_674997545873557_1742454272_n


“Ik ben Raphke Schoenmakers, 34 jaar. Mijn broer heeft afgelopen 3 november de marathon van New York uitgelopen. In de vroege uurtjes van 4 november, toen het feest bijna ten einde was, werd ik uitgedaagd om in 2014 zelf deel te nemen aan de NY marathon. Deze uitdaging wilde ik niet aan mij voorbij laten gaan en heb ik dan ook met beide handen aangenomen.

De dag na thuiskomst ben ik meteen fanatiek begonnen met trainen. In een mum van tijd heb ik een vriendin van mij (Gwenny) zo enthousiast gekregen om samen voor deze marathon te gaan trainen! Uiteraard wilde ik dit niet alleen voor mijzelf doen, maar ook voor een goed doel. Al snel kwamen we uit bij Run for Life & KWF Kankerbestrijding. Helaas worden dagelijks nog veel mensen geconfronteerd met kanker, omdat dit hen zelf of een (dierbare) naaste treft. Een van mijn doelen is dan ook om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, zodat zij verder kunnen met hun eigen doel: door middel van onderzoek kanker bestrijden.

Ik heb totaal geen marathon ervaring, zelfs nog nooit meer dan 10 km gerend, maar ik barst van het enthousiasme en doorzettingsvermogen om deze uitdaging tot een zeer positief einde te brengen! Lieve Mienie  en Wil: deze is speciaal voor jullie!”