“Dit jaar ga ik de ultieme sportieve uitdaging aan: een marathon.”

Nicolai Goetheer

“Ik ben Nicolai Goetheer, 28 jaar en werk als consultant op het gebied van fusies & overnames in Amsterdam.

Sporten is altijd een hobby van me geweest. Kickboksen, tennis, golf, crossfit en hardlopen, er zijn veel sporten die ik leuk vind. Dit jaar ga ik de ultieme sportieve uitdaging aan: een marathon. Al jaren staat het lopen van de New York marathon op mijn bucketlist. Het voelt bijzonder om het dit jaar van de lijst af te mogen strepen en de 42 kilometer voor KWF Kankerbestrijding te lopen.

In december 2016 was ik aan het hardlopen met wat vrienden door het Amsterdamse bos. Twee (red. Philip Wallage en Chaggai Kon) van hen hebben met Team 2015 de marathon van New York gelopen. Hun enthousiasme maakte veel impact op me. Nog diezelfde dag heb ik me ingeschreven voor Team 2017.

Ik besef me goed hoeveel geluk ik heb dat ik dit mag en kan doen. Tijdens die 42.195 meter is het misschien een combinatie van genieten en heel veel afzien, maar ook stilstaan bij hoe bevoorrecht ik ben dat ik in staat ben om een dergelijke prestatie neer te zetten.

Daarom vind ik het extra mooi dat ik dit niet alleen voor mezelf doe, maar hiermee ook KWF Kankerbestrijding steun. In de eerste week van 2017 kreeg ik te horen dat iemand in mijn omgeving kanker heeft. Dat maakt deze reis en het ophalen van geld misschien wel extra bijzonder. Gedurende heel 2017 ga ik me volledig inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Zodat er in de toekomst hopelijk meer mensen zullen genezen van deze ziekte.

Alvast heel erg bedankt voor iedere donatie!”

[thermometer raised=1167 target=1000 height=300 align=left currency=€ alt=off sep=. trailing=true]