“Als ik aan de jarenlange strijd van mijn dierbaren denk, is het rennen van een marathon een eitje.”

Marieke Verheij

“Mijn naam is Marieke Verheij. Ik ben 33 jaar, ik woon in Delft en ik werk als psycholoog. Ik ben nooit echt sportief geweest. Ik heb verschillende sporten geprobeerd; turnen, voetbal, zwemmen en fitness, maar steeds haakte ik na een aantal maanden af. Hardlopen had ik ook al een paar keer geprobeerd. Het leek mij zo leuk als ik het eenmaal goed kon, maar hiervoor had ik wel doorzettingsvermogen nodig. Dit doorzettingsvermogen kwam toen ik mij in 2014 had ingeschreven voor een 10 kilometer wedstrijd. Sindsdien ben ik blijven lopen. Steeds langer, verder en sneller. En ik vind het heerlijk, eindelijk heb ik mijn sport gevonden! Ik heb zelfs al eerder een marathon gelopen, in 2017 in Berlijn.

Nu ben ik klaar voor een volgende uitdaging en dat wordt de marathon van New York City met Run for Life Team 2021 voor KWF Kankerbestrijding. Ik heb er ontzettend veel zin in om weer een marathon te gaan lopen, maar ook om samen met dit team geld in te zamelen voor dit goede doel. Ik heb niet voor niets voor dit doel gekozen. Ik heb in mijn nabije omgeving meerdere lieve mensen verloren aan kanker. Er moet meer geld komen voor onderzoek naar de behandelmethoden, zodat mensen met kanker beter geholpen kunnen worden en weer een toekomst hebben. Als ik aan de jarenlange strijd van mijn dierbaren denk, is het rennen van een marathon een eitje.

Ik hoop dat jullie mij willen helpen door te doneren, ik ben jullie ontzettend dankbaar voor ieder bedrag!”

Donatieteller: € 481.00

24%

Donatieformulier

Mocht u gaan doneren dan willen wij u graag informeren dat u aan KWF Kankerbestrijding doneert, maar dat er ook een gedeelte van uw donatie voor de reis van de renner gebruikt kan worden. De deelnemer kan namelijk gebruik maken van de cashback-regeling. Op deze pagina vertellen we u daar graag meer over.
New York City Marathon - 7 november 2021
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 9 jaren heeft Run for Life maar liefst € 294.820,51 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 9 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2020 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 62%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.