Marathon New York 2022

Run for Life Team 2022

Geef je hieronder alvast op.

Deadline aanmelding:
31 december 2021 om 23:59 uur.

Deadline afronding documentatie:
15 januari 2022 om 23:59 uur.

Voeg een herinnering voor aanmelding toe aan je agenda
Ik meld me aan
Ik heb interesse
Ervaringen oud-renners
Deelnemers-overeenkomst
Reisbrochure 2021
Team 2022

Algemene informatie

Run for Life – A New YorK challenge – gaat samen met een groep enthousiastelingen volgend jaar opnieuw een geweldige uitdaging tegemoet! Al tien jaar op rij lopen wij geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. Wil jij onderdeel uitmaken van Team 2022?

Run for Life is opgericht door Marlou & Jeroen met twee doelen: studenten en young professionals, zowel sportievelingen als beginners, enthousiast maken voor de New York City Marathon en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. In de eerste 10 jaren heeft Run for Life € 294.820,51 (financieel overzicht) opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, met 184 renners, een geweldige prestatie! Op zondag 6 november 2022 kun jij aan de start staan van dé marathon. We staan dan weer met dezelfde toewijding voor ons doel aan de start. Gedurende het jaar organiseert Run for Life met jouw team diverse activiteiten. Zo ren je wedstrijden met elkaar, word je begeleid bij je training en kan je altijd met je vragen terecht bij de ervaren marathonrenners binnen onze organisatie. Al dit moois leidt uiteindelijk tot jullie ultieme moment: de New York City marathon op zondag 6 november 2022. Een onvergetelijke ervaring!

Details rondom deelname

Het jaar 2022 kan voor jou onvergetelijk worden. Als je met ons meedoet dan zal voor jou het jaar in het teken staan van hard trainen en het ophalen van donaties voor KWF Kankerbestrijding. Met een enthousiast jong team, veel gezellige teamactiviteiten en een steeds drukker trainingsschema ga jij die 42,2 km lachend uitrennen. Run for Life maakt ieder jaar gebruik van de diensten van TUI Sports om de reis zo smooth mogelijk te laten verlopen. Door de jarenlange relatie tussen Run for Life en deze reisorganisatie krijgen renners van Run for Life mooie kortingen op reispakketten. De reispakketten (o.a. heen- en terugvlucht, startbewijs en verblijf) kosten ongeveer € 2.259 – € 2.659, dit is gebaseerd op een 2-, 3- of 4-persoonskamer in 2021. Uiteraard betaal je het bedrag van het reispakket gespreid door het jaar heen.

Wat staat daar tegenover? Je haalt minimaal € 1000,- aan sponsorgeld op voor KWF Kankerbestrijding.

Cashback-regeling
Indien je aan de minimale Sponsoring van € 1.000,- hebt voldaan dan kun je Run for Life verzoeken om een bedrag terug te storten. Je reis kost ongeveer € 2.259 tot € 2.659 en je moet minimaal € 1.000,- ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Als je meer dan € 1.000,- ophaalt aan sponsoring dan kun je de donaties die bovenop de minimale sponsoring van € 1.000 komen terug krijgen na deelname aan de marathon. Het terug te vorderen bedrag is maximaal € 1.000,- en is afhankelijk van hoeveel sponsoring je extra ophaalt.

Rekenvoorbeeld:
– Opgehaalde donaties: € 1.400,-
– Voldaan aan de minimale sponsoring: ja
– Bedrag dat terug te krijgen is: € 400,-

Of je gebruik maakt van de cashback-regeling is uiteindelijk je eigen keuze. Op deze pagina vind je alle informatie rondom deze regeling. Daarnaast kunnen wij ook antwoord geven als je hier nog vragen over hebt.

Persoonlijke pagina
Iedere renner krijgt van ons een persoonlijke pagina op onze website waar een stukje tekst en foto komt te staan. Je kunt bij oud-renners van eerdere Run for Life Teams tal van voorbeelden vinden. Vanuit jouw persoonlijk pagina kunnen donateurs ook voor jou doneren.

Informatie over doneren
Donateurs kunnen met behulp van een formulier op onze website (ook via jouw persoonlijke pagina) via iDeal doneren. Zodra je met ons mee doet en de deelnemersovereenkomst hebt ondertekend zullen we je naam aan het digitale donatie formulier toevoegen. Als wij een succesvolle donatie ontvangen onder jouw naam dan krijgen jij en de penningmeester een mailtje met de naam van de donateur, de hoogte van het bedrag en een eventuele opmerking.

Supporters
Via onze reispartner waar we al jarenlang samen mee de reis organiseren, is het ook mogelijk om supporters mee te nemen. Vind je het leuk dat je vriend(in), familielid, collega of iemand anders mee gaat naar New York en jou langs het parcours aanmoedigt dan is dit te regelen. Je kunt uiteraard ook gewoon met je supporter(s) op één kamer slapen. In het verleden zijn er al heel veel supporters meegereisd. De supporters van Team 2021 hebben € 550,- korting gekregen op het reispakket (zie link hierboven naar de brochure van Team 2021).

Tot slot, wil je je individueel aanmelden? Geen zorgen! Veel van onze renners geven zich op als individu. Je krijgt snel aansluiting binnen het team en vriendschappen worden dan ook snel gesloten. In New York City slaap je met elkaar op kamers (tenzij je dit zelf niet wilt) en trek je met elkaar op om naast de marathon ook met elkaar de stad te leren kennen. Op een gegeven moment kunnen individuele deelnemers met elkaar in contact worden gebracht waardoor zij samen een kamerindeling kunnen maken zodat de kosten van het reispakket van TUI Sports lager uitvallen. Een 1-persoonskamer is namelijk vrij prijzig en ook niet aan te raden.

Annuleringsverzekering inclusief blessuredekking
In de brochure van Team 2021 (de link staat hierboven: ‘Reisbrochure’) vind je alle informatie over de annuleringsverzekering die je via de reisorganisatie kan afsluiten. De deelnemers van Team 2020 die hiervoor hebben gekozen betaalden 6,5% over de gehele reissom (exclusief € 3,50 poliskosten en 21% btw). De 6,5% wordt ook berekend over de reissom van jouw supporter(s), want dit wordt gezien als één boeking. Het is voor iedereen zelf te bepalen of je voor deze optie kiest, maar TUI Sports raadt dit wel aan.

Bestuur
Vind je het leuk om iets extra’s te doen in jouw Run for Life-jaar? Dan horen we dat uiteraard heel graag. Denk aan het het organiseren van evenementen/workshops, het beheren (en uitbreiden) van onze social media accounts, etcetera. Mocht je hier interesse in hebben dan kun je dat aangeven in het aanmeldingsformulier.

Commitment
Het is misschien veel informatie, maar we informeren je graag zo uitgebreid mogelijk aangezien het niet zo maar een “commitment” is en je toch een financiële en sportieve verplichting aangaat met jezelf, Run for Life en TUI Sports.

Veelgestelde vraag: is er een wachtlijst?
Voorlopig weten we nog niet hoeveel startbewijzen we krijgen voor de editie van 2022. Alle deelnemers van Team 2021 (19 in totaal) krijgen voorrang op jouw aanmelding, omdat zij helaas niet konden deelnemen aan de editie van 2021. Gezien de goede relatie met TUI Sports, onze reispartner, verwachten wij wel dat we meer startbewijzen kunnen krijgen dan 19. Dit zou betekenen dat we ook een plekje voor jou hebben, maar dit kunnen wij dus op dit moment niet garanderen. Zodra wij groen licht krijgen vanuit TUI Sports moet jij dus snel kunnen schakelen en groen licht aan ons kunnen geven.

Nog vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze alsjeblieft aan ons via [email protected] en/of via Whatsapp. Wil je liever even bellen? Dat kan ook.

Checklist voor aanmelding:

– Check 1: heb je alle informatie hierboven gelezen?
– Check 2: heb je de reisbrochure goed doorgelezen, ook al is deze bedoeld voor Team 2021?
– Check 3: heb je de deelnemersovereenkomst goed doorgelezen?

Aanmelding afronden:

– Stap 1: Meld je via bovenstaand formulier “Ik meld me aan” aan.
– Stap 2: Onderteken (digitaal) de deelnemersovereenkomst en mail deze naar ons via [email protected].
– Stap 3: Mail ons alsjeblieft zo snel mogelijk een stukje tekst, over jezelf en waarom je mee doet, én ten minste één hoge resolutie foto van jezelf. Wij maken dan een individuele pagina voor je aan. Wij moeten vaak lang wachten totdat een renner ons dit stukje tekst en foto stuurt en dat is zonde. Dit betekent namelijk dat je nog niet van start kan gaan met het ophalen van donaties en dat je deze individuele pagina nog niet in je eigen netwerk kan delen. Gedurende het jaar kunnen wij de tekst en foto altijd aanpassen en maak het creëren van deze pagina dus ook niet te groot voor jezelf.

Vragen? Stel ze per email aan ons.

DE ROUTE

HET PROGRAMMA

🛫 Vertrek naar New York City

-> Week 44 – de specifieke dag is nog onbekend

🗒 Briefing en uitleg over dé Marathon

-> Vrijdag 4 november

🎫 Startbewijs ophalen

-> Vrijdag 4 november

☘ Central Park verkenningsloop van 5km

-> Zaterdag 5 november

🏃‍♂️ New York City Marathon

-> Zondag 6 november

💃 After Marathon Party

-> Zondag 6 november

🛬 Terugkomst in Nederland

-> ergens in week 45

😎 Ruimte voor rust en/of vrije tijd

-> Alle dagen

New York City Marathon - zondag 6 november 2022
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Aftermovie Team 2018

Gemaakt door Tim Kamp

Aftermovie Team 2016

Gemaakt door Hannah Padding

Aftermovie Team 2015

Gemaakt door Marc Perquin

Vragen? Stel ze per email aan ons.

Run for Life Team 2011 – 2019

Maar naast al het “negatieve” was de marathon van New York voor mij het voorbeeld van samenhorigheid, pure emotie en doorzettingsvermogen en kan ik het iedereen aanraden. Twijfel je of je het kan? Niet doen!

Roy Koelman (Team 2018)

“Ik heb het gewoon gedaan, de Marathon van New York!! Af en toe kan ik het nog niet geloven, maar mijn medaille hangt mooi naast mijn bed. Wat een bijzondere ervaring is dit afgelopen jaar geweest!”

Davine Blauwhoff (Team 2017)

“‘If you can run for a minute, you can run a marathon’. Het was echt een fantastisch jaar, met fantastische mensen.”

Steffie van den Berg (Team 2014)

“De New Yorkers schreeuwen je letterlijk vooruit, wat een geluk en wat een indrukwekkend iets. Duizenden en duizenden mensen langs die lange rechte wegen staan langs de kant om de ‘Marathoners’ aan te moedigen”.

Wouter Schmeitz (Team 2016)
Het avontuur begon met het oplopen van de beruchte Verrazano-bridge, wat was ik aan het genieten!! Dit genieten werd alleen maar meer! Tussen het waanzinnige publiek mogen lopen en het enthousiasme van de Amerikanen ervaren is echt niet te omschrijven.
Meike Kuipers (Team 2019)
Met trots kan ik zeggen dat ik in vrijwel iedere kilometer van de marathon plezier heb gehad, daar zorgen die Amerikanen met hun crazy enthousiasme wel voor. Juist die laatste zware kilometers (want ja, het is echt niet gelogen dat het vanaf kilometer 30+ zeer gaat doen) vond ik misschien nog wel het leukst.
Annelieke van den Berg (Team 2019)

“De New York marathon was het mooiste en het zwaarste dat ik ooit gedaan heb. Een marathon is afzien, maar de mensen langs de kant en de finish maken het geweldig.”

Tahira van der Meulen (Team 2014)
“Als je wilt weten hoe het voelt om als Olympisch kampioen onthaalt te worden en 42,2 km kippenvel te hebben dan is de New York City marathon echt iets voor jou!”
Vince de Groot (Team 2014)

“De marathon van New York; Het was ontzettend afzien. Het was pijn lijden. Het was strijden. Maar wát een mooie ervaring. Er is maar een elite groepje dat dit kan. En daar horen wij nu bij. Van ‘marathoners’ zijn we nu ‘finishers’ geworden.”

Vera Coenen (Team 2014)

I DID IT!!! Wat een zenuwslopende, maar fantastische ervaring. En wat was het een fantastische loop, met de kennismaking met de vijf iconische wijken van New York City, bruggen die je niet eens op zou willen fietsen en een finish in Central Park die je kippenvel geeft.

Elrik Maat (Team 2019)

“By far de beste ervaring van 2016, maar ook zeker in het rijtje van mooiste ervaringen uit mijn leven. Overdag helemaal tot het gaatje gaan en ’s avonds met je vrienden en familie uitkijkend over het Empire State Building met ijskoude Heineken flesjes in je hand. Onvergetelijke ervaring!”

Maarten de Borst (Team 2016)
“Iedereen kent KWF Kankerbestrijding wel, maar wanneer doneren mensen echt bewust? Ik heb tijdens de hele aanloop naar de marathon gemerkt dat die steun uit de meest onverwachte hoeken kwam. Vaak gepaard met ontroerende verhalen. Dit waren de vele kilometers trainen waard.”
Charlotte Deelen (Team 2012 & 2015)

“Als je in de eerste kilometers van de marathon de Verrazano Bridge overstapt weet je dat je aan een onvergetelijk avontuur bent begonnen dat je voor de rest van je leven bij zou blijven. Ik ben in een kleine 5 uur door een fantastische achtbaan gegaan.”

Marc Perquin (Team 2014 & 2015)

Vooral van het met z’n allen toeleven naar de grote dag heb ik enorm genoten. We are NYC Marathon finishers! En nu met z’n allen op naar Berlijn!

Lois Daamen (Team 2018)

Ben je nog niet overtuigd en wil je de uitgebreide verhalen lezen?

Klik hier

Run for Life
Ik meld me aan
Ik heb interesse

Sfeerimpressie van de New York City Marathon

FAQ items aan het laden...

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2022 voor de elfde keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.