“De fijne herinneringen aan hem en aan vroeger koester ik altijd bij me”

Laura Algra

“Mijn naam is Laura Algra, ik ben 26 jaar en werk bij het architecten bureau Benthem Crouwel Architects. Oorspronkelijk kom ik uit Arnhem, waarna ik bouwkunde ben gaan studeren aan de TU Delft en ondertussen woon ik in Rotterdam en werk ik in Amsterdam. Sporten en cultuur zijn twee grote drijfveren in mijn leven. Als kind heb ik veel gedanst, klassiek ballet en modern. Daarnaast tenniste ik en deed ik aan theater. Als student begon ik met roeien, wielrennen en hardlopen. Nu ga ik als echte jup naar spinklasjes, doe ik aan yoga en train ik met collega’s voor de halve marathon van Rotterdam!

Ik kom uit een chaotisch, warm en gezellig gezin. Met name zondagochtend stond vroeger in het teken van familie. Wanneer mijn vader terug was van zijn vaste hardlooprondje, in een trainingspak waar mijn zus en ik ons altijd zo voor schaamde, werd er uitgebreid ontbeten met verse broodjes. De week werd besproken, soms aten vriendjes en vriendinnetjes mee, en volgens traditie sloegen mijn broer en vader eieren op elkaars hoofd kapot. ‘Het perfecte plaatje’. Helaas werd ook onze familie bruut en onverwachts geconfronteerd met een ellendige diagnose, juli 2014. Onze vader bleek nierkanker te hebben, dusdanig vergevorderd dat vanaf het begin al duidelijk was dat dit niet meer goed zou komen. Vijf intense maanden, met veel liefde en verdriet volgende, en op 29 december 2014 is hij overleden.

De fijne herinneringen aan hem en aan vroeger koester ik altijd bij me en geven mij, mijn broer en mijn zus de motivatie om voor hem, maar ook voor ieder ander die zo’n proces moet doorstaan, de New York City Marathon te rennen! Want hoe meer onderzoek naar kanker mogelijk is, hoe meer ellende bespaard kan worden.”

Donatieteller: € 0.00

0%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.