“Rennen hoort voor mij bij het uiten van emoties en zo kwam ik op het idee om het gewoon te gaan doen!”

Iris Reinhard

“Drie kilometer, verder rende ik niet toen ik net startte met rennen. Het was het eind van mijn studententijd en met die afstand was ik meer dan tevreden. Tot ik besloot dat ik wel wat verder kon en mezelf begon uit te dagen. Drie kilometer werden er vijf en vijf werden er tien. Ik begon het hardlopen écht leuk te vinden en voor ik het wist liep ik vorig jaar een halve marathon. En toen begon het toch een beetje te kriebelen: zou ik het ooit kunnen en ooit gaan doen? Die héle marathon? Wie weet ooit, maar dan wel de New York City Marathon.

En toen overleed in juni mijn zusje Myrna. Ze was nog maar 24 en vastbesloten arts te worden. Vastbesloten mensen te helpen, te genezen en goed te doen voor de wereld. Het drukte mij met mijn neus op de feiten: het leven kan snel voorbij zijn. Ik vind het vreselijk om te bedenken dat ze niet meer kan doen wat ze zo graag deed, ook voor al haar toekomstige patiënten.

Rennen hoort voor mij bij het uiten van emoties en zo kwam ik op het idee om het gewoon te gaan doen! Die marathon lopen, in New York. Door Myrna weet ik dat je kansen moet pakken en niet moet wachten. De prestatie koppelen aan een goed doel, voor KWF Kankerbestrijding, combineert twee dromen: een marathon rennen én – net als Myr – iets goeds doen voor de wereld. Het maakt me extra gemotiveerd, ik weet dat ik niet alleen zal lopen. Hoe spannend ook, ik kan niet wachten om de uitdaging aan te gaan en een mooi bedrag op te halen. Help jij me hierbij?”

Donatieteller: € 70.00

7%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.