“Wie weet wat voor moois onderzoek naar kanker ons in de toekomst kan brengen!”

Iris Boogaard

“Mijn naam is Iris Boogaard. Ik ben 28 jaar en ik woon in Amsterdam, waar ik werkzaam ben als kinder- en jeugdpsycholoog. Van jongs af aan ben ik buiten school- en werktijd graag aan het sporten, in een team; ik hockey onder andere en ik heb vroeger ook altijd gedanst in teamverband. Hardlopen zag ik nooit echt als een sport voor mij – het leek me wat eentonig en alleen. Totdat ik in 2019 samen met één van mijn vriendinnen (Nina, rechts op de foto en ook deelnemer dit jaar) de Dam tot Damloop gerend heb. Ik kreeg ontzettend veel positieve energie van trainen voor een bepaald doel om vervolgens samen de finish te halen: dat smaakte naar meer!

In november van dit jaar wil ik dan ook, samen met Run for Life Team 2022, mijn ultieme doel gaan behalen: het rennen van de New York City Marathon voor KWF Kankerbestrijding! Ik kan me geen mooier doel voorstellen om geld voor in te zamelen dan deze. Begin 2020 heb ik te horen gekregen dat mijn moeder niet meer zal genezen van uitgezaaide borstkanker en dat ze nu slechts behandeling krijgt om haar leven te verlengen en de klachten te verminderen. Ondanks dat dit nieuws mijn leven op z’n kop heeft gezet en mij ontzettend machteloos laat voelen, ben ik dankbaar dat ik iets kan doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte. Niet alleen naar (uitgezaaide) borstkanker, maar ook naar de vormen van kanker die moeders, vaders en broers van goede vriendinnen van mij getroffen heeft, die de ziekte helaas niet hebben kunnen overleven. Wie weet wat voor moois onderzoek naar kanker ons in de toekomst kan brengen!”

Donatieteller: €  2294.54

229%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Donatieformulier

New York City Marathon - 6 november 2022
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.