“Wie weet wat voor moois onderzoek naar kanker ons in de toekomst kan brengen!”

Iris Boogaard
“Mijn naam is Iris Boogaard. Ik ben 26 jaar, ik woon in Amsterdam en ik werk als kinder- en jeugdpsycholoog in Zeist. Van jongs af aan ben ik buiten school- en werktijd het liefste aan het sporten, in een team; ik hockey graag en ik heb vroeger ook altijd gedanst in teamverband. Hardlopen zag ik nooit echt als een sport voor mij – te eentonig en te alleen. Totdat ik vorig jaar, samen met één van mijn vriendinnen (Nina, rechts op de foto en ook deelnemer dit jaar), de Dam tot Damloop gerend heb. Wat kreeg ik ongelooflijk veel positieve energie van trainen voor een bepaald doel, en vervolgens op het moment suprême samen de finish halen: dat smaakte naar meer!
In november van dit jaar wil ik dan ook, samen met Run for Life Team 2021, mijn ultieme doel gaan behalen: het rennen van de New York City Marathon voor KWF Kankerbestrijding! Ik kan me geen mooier doel voorstellen om geld voor in te zamelen dan deze. Begin dit jaar heb ik te horen gekregen dat mijn moeder niet meer kan genezen van borstkanker, dat ze slechts behandeling kan krijgen om haar leven te verlengen. Ondanks dat dit nieuws mijn leven op z’n kop heeft gezet en mij ontzettend machteloos laat voelen, ben ik dankbaar dat ik iets kan doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte. Niet alleen naar borstkanker, maar ook naar de vormen van kanker die moeders, vaders en broers van goede vriendinnen van mij getroffen heeft, die de ziekte helaas niet hebben kunnen overwinnen. Wie weet wat voor moois onderzoek naar kanker ons in de toekomst kan brengen!”

Donatieteller: €  25.00

3%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Donatieformulier

New York City Marathon - 7 november 2021
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 9 jaren heeft Run for Life maar liefst € 294.820,51 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 9 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2020 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 62%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.