“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Hèlen Haaijer en Mark van Maasdam

Hi, wij zijn Hèlen & Mark en welkom op onze Run for Life pagina. 

Wij rennen dit jaar samen de New York City Marathon met Run for Life Team 2022 voor KWF Kankerbestrijding om de volgende reden: 

Op 16 november 2020 is de moeder van Hèlen, Henriëtte,  overleden aan de gevolgen van darmkanker en ondanks dat we dit zagen aankomen kwam het als donderslag bij heldere hemel. Henriëtte was een ontzettend krachtige, positieve, ambitieuze en gedreven vrouw die alles uit het leven heeft gehaald. Geen brug was haar te ver, geen berg te hoog en geen storm te zwaar. Het was voor ons dan ook moeilijk om te zien hoe zo’n levenslustige vrouw die geen moment stil kon zitten in de laatste weken van haar leven juist de stilte en rust ineens zo verlangde. Sinds het overlijden van Henriëtte hebben wij allebei sterk het gevoel gekregen dat we iets willen doen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst steeds minder mensen te maken krijgen met deze ziekte. 

‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ was het levensmotto van Henriëtte en mede vanuit die gedachte hebben wij besloten om samen mee te doen met de New York City Marathon in 2022 om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 

Liefs, 

Hèlen & Mark 

Hèlen Haaijer
Hi, mijn naam is Hèlen Haaijer en ik ben 25 jaar oud. Ik woon ondertussen al zes jaar in hartje Amsterdam, maar ik ben van binnen een echte Groninger. Op dit moment ben ik mijn master rechtsgeleerdheid op de Vrije Universiteit van Amsterdam aan het afronden en werk ik als als jurist op een groot advocatenkantoor in Den Haag.

Het hardlopen heeft mij ontzettend geholpen om het overlijden van mijn moeder een plekje te kunnen geven. Ik vind het heerlijk om door de natuur te rennen en mezelf te pushen om elke keer een stukje verder of sneller te lopen. Daarnaast was het een grote droom van mij en mijn moeder om samen naar New York te gaan.  Mijn moeder was een echte doorzetter en heeft zelfs nog 5KM hardgelopen terwijl ze ondertussen chemo binnenkreeg via een buisje in haar arm. Ik heb het geluk dat ik mijn moeders karakter heb geërfd en ik ben dan ook ontzettend gemotiveerd om de uitdaging van de New York City Marathon aan te gaan samen met Mark!

Mark van Maasdam
Hi, mijn naam is Mark van Maasdam en ik ben 26 jaar oud. Ik kom uit Hilversum, maar woon nu al vijf jaar in Amsterdam. Ik studeer Medische Natuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit en ben groot sport fan. Zo heb ik menig sport beoefend zoals American Football en voetbal en ben ik tegenwoordig bijna elke dag in de sportschool te vinden. 

Ik heb Henriëtte leren kennen toen zij al erg ziek was, maar ondanks dat heeft zij mij wel geïnspireerd. Ik ben daarom ontzettend gemotiveerd om samen met Hèlen de New York City Marathon te lopen en geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding!

Donatieteller: € 1049.00

14%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.