“We treden letterlijk in de voetsporen van onze vader.”

Hanneke Joosten

“Mijn naam is Hanneke Joosten en ben 27 jaar. Ik woon in Amsterdam en ben arts-onderzoeker binnen de chirurgie van darm- en slokdarmkanker. Mijn hele leven heb ik fanatiek gehockeyd en ik hou van sportieve uitdagingen.

Een paar jaar geleden heb ik de sfeer al eens mogen ervaren van de New York City Marathon toen ik mijn vader aanmoedigde, die de marathon ook liep om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Wat een uitdaging en wat een bijzonder event. Toen had ik het besloten: het ultieme doel zou zijn om hem zelf ook een keer te lopen.

Afgelopen maart is mijn vader overleden aan slokdarmkanker. Dit jaar zouden mijn twee broertjes (Allard en Hidde) en ik ons willen inzetten om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding, en zo letterlijk in de voetsporen van onze vader te treden. Heel mooi om zo verder geld in te zamelen om kanker te bestrijden!”

Ga ook naar de pagina van de Familie Joosten (Allard, Hanneke en Hidde).

Donatieteller Allard, Hanneke en Hidde:
€ 12225.42

94%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Donatieformulier

New York City Marathon - 6 november 2022
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.