image


“Ergens eind november vorig jaar kreeg ik een telefoontje van Sophie, of ik volgend jaar de New York Marathon wilde lopen voor KWF Kankerbestrijding.

Nou sta ik onder mijn vrienden niet bepaald bekend als Sporty Spice: Ik breng mijn vrije avonden het liefst door in de kroeg, heb al sinds januari 2015 geen voet meer binnen gezet bij de sportschool (want, goede voornemens hielden afgelopen jaar helaas niet lang stand) en blijf ik over het algemeen ver uit de buurt van bieten-quinoasalades en andere Rens Kroes taferelen.

Dus waarom toch besluiten om volmondig ‘JA’ te roepen in die telefoon en de uitdaging aan te gaan om maar liefst 42 kilometers af te leggen door New York?

Allereerst is het natuurlijk een unieke ervaring om deel te nemen aan de grootste marathon ter wereld, in een van de mooiste steden ter wereld. Alleen de locatie van de marathon is al een reden om alle twijfels overboord te gooien.

Natuurlijk is mijn deelname niet alleen gebaseerd op het verlangen om over de Brooklyn Bridge te rennen en een paar selfies op instagram te knallen. Hoewel ik liever niet wil ingaan op de details, heb ik helaas ook van heel dichtbij meegemaakt wat kanker kapot kan maken, en ook wat voor effect het heeft om iemands naaste omgeving. “Kanker raakt ons allemaal”, en daarom is het zo ontzettend belangrijk dat we ook allemaal een steentje bijdragen aan de bestrijding ervan.

Dit jaar zal ik dan toch echt serieus aan het werk moeten wil ik (levend) die finish over komen op 6 november in Central Park. Tot dusver gaat dat voorspoedig: De Nike+ APP is geïnstalleerd, de eerste vrijdagavond trainingssessie zit er al op en terwijl ik dit stukje tik staat in de oven mijn ontbijt voor morgenochtend te garen, jawel… Rens Kroes’ glucose-vrije in-kokosvet-gebakken bananenbrood.

Om deze motivatie vast te houden heb ik wel een support nodig. Hoewel er al grootste plannen in de making zijn voor Koningsdag pop-up restaurants, TV optredens en andere evenementen waarbij ik en mijn teamgenoten van Run for Life A New YorK challenge dit jaar geld gaan proberen in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding, is er ook een mogelijkheid om digitaal te doneren.

Daarom doe ik een beroep aan jullie – facebookvrienden, instagrammers, twitteraars en ouderwetse ‘surfers’ – om dit goede doel te steunen en een bedrag te doneren via de iDeal link onderaan deze pagina. Elke euro is hard nodig, dus hoe klein (of groot!) je bijdrage, wees niet verlegen en help mij met een mooi bedrag die finish over.

Met jullie hulp “it’s going to be legen – wait for it – dary!”