“Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren!”

Florentine Reijnen

Eindstand: € 90,00

“Mijn naam is Florentine Reijnen, ik ben 25 jaar, en ik woon in Nijmegen. Dit jaar, in november, ga ik samen met mijn vriend Jens en mijn zus Edmée de 50ste editie van de New York City Marathon lopen met het Run for Life Team 2020.

Ik houd ervan om sportief bezig te zijn. Zo hockey ik al van jongs af aan (sinds zeven jaar bij Union Dames 2). Ongeveer acht jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Ik vind het leuk om aan verschillende hardloopevenementen mee te doen. De langste afstand die ik heb gelopen is een halve marathon — inmiddels heb ik aan vijf halve marathons meegedaan. Een hele marathon heb ik nog nooit gerend. Toch is het idee dat ik dat ooit eens moest doen, door de jaren heen altijd door mijn hoofd blijven spoken. Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren! Ik vind het erg leuk dat ik dit samen met het Run for Life Team 2020 mag gaan doen en vind het waardevol dat ik daarbij ook zoveel mogelijk geld kan ophalen voor KWF Kankerbestrijding.

In mijn naaste omgeving krijgen helaas steeds vaker mensen met kanker te maken. Ondanks dat er tegenwoordig al heel veel kennis over kanker is, is het belangrijk dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar de behandeling van kanker om het overlevingspercentage nog hoger te krijgen. Gelukkig ligt dit percentage al op 64%, maar dit moet nog veel beter!

In 2018 heb ik de halve marathon van Parijs samen met Jens gerend en hebben wij hierbij ook al eens geld voor KWF Kankerbestrijding opgehaald. Het doel voor de hele marathon van 2020 is om dit bedrag minstens te verdubbelen! Ik zou het geweldig vinden als je me daarbij zou willen helpen.”

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 9 jaren heeft Run for Life maar liefst € 294.820,51 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 9 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2020 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 62%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.