“Ik houd van uitdagingen en ik dacht er al een tijdje aan om mee te doen aan een marathon.”

Esther van Broekhuizen

Eindstand: € 1.401,15

100%

Esther van Broekhuizen

Achteraf
“Wat is New York een geweldige stad en wat was dit een geweldig avontuur. Het wachten voor de start duurt lang maar heeft ook iets heel gezelligs, want iedereen is hier met hetzelfde doel. Het hele startdorp ademt de New York City Marathon. Na een paar uur wachten was het dan eindelijk zo ver: het moment waar we zo lang naar hadden uitgekeken, dé start. De eerste meters over de Verrazano-Narrows Bridge waren meteen ontzettend gaaf. Begeleid door helikopters van de New York Police Department en met uitzicht op Manhattan renden we de tweede van de vijf boroughs tegemoet. Eenmaal in Brooklyn aangekomen begon het enthousiaste gejuich van het publiek dat we tot aan de finish onafgebroken zouden horen.

Onderweg is er zo veel te zien dat de kilometers voorbij vliegen, maar het laatste stuk door Central Park is zwaar. Toen die finish daar eindelijk was kon ik het bijna niet geloven, ik had het gewoon gehaald. Wat een geweldig gevoel was het om de medaille om mijn nek gehangen te krijgen. Na een stukje strompelen (normaal lopen ging niet meer) sloot ik mijn lieve supporters in de armen en niet veel later ook de rest van Run for Life Team 2019.

Ik ben super trots op ons, want iedereen heeft het gehaald en we hebben samen een prachtig bedrag voor KWF Kankerbestrijding ingezameld. Dit is een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden.”

Vooraf
Ik heb nog nooit aan een hardloopwedstrijd meegedaan, maar daar komt dit jaar verandering in. Op 3 november 2019 sta ik aan de start van de New York City Marathon!

Mijn naam is Esther, ik ben 24 jaar en woon in Amsterdam. Ik zit in de laatste fase van mijn opleiding tot kinder- en jeugdpsycholoog.

Ik ben nooit een fanatiek hardloopster geweest, wel deed ik veel andere sporten waarbij ik af en toe de hardloopschoenen aantrok voor een rondje lopen. Van deze trainingen genoot ik volop en nu is het tijd voor een nieuw sportief doel. Ik houd van uitdagingen en ik dacht er al een tijdje aan om mee te doen aan een marathon. En waarom dan niet meteen de marathon der marathons? Nu is het tijd om niet meer te denken maar om te doen!

De New York City Marathon ga ik voor KWF Kankerbestrijding lopen en dat vind ik ontzettend bijzonder. Iedereen kent wel iemand die strijdt tegen kanker. Deze vreselijke ziekte kan iedereen treffen en ik vind het mooi dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Zo hoop ik dat de behandeling en kwaliteit van leven van patiënten de komende jaren verder verbeterd kunnen worden.

Met de andere renners van Team 2019 hoop ik zo veel mogelijk geld op te halen. Daarom vraag ik jullie om mij via onderstaand formulier te sponseren. Ik ben ontzettend dankbaar voor elke donatie! Alle kleine beetjes helpen!”