“Ik was meteen enthousiast over deze organisatie.”

Doris van Bergeijk

“Lieve allemaal,

Ik ben Doris, (bijna) 25 jaar en 2017 belooft voor mij een heel bijzonder jaar te worden. Naast dat ik net klaar ben met mijn master Drug Innovation en in februari een PhD project ga starten in Leiden, heb ik het ook in mijn hoofd gehaald om straks in november de New York Marathon te gaan rennen met Team 2017.

Rond mijn 15e ben ik begonnen met af en toe een rondje hardlopen met vrienden, maar dit bleef altijd bij zo’n 5-10 km. Dat is heel wat anders dan de 42 kilometer (!!) die ik op 5 november 2017 ga rennen. Het zal een enorme uitdaging worden waarbij mijn doorzettingsvermogen zeker getest gaat worden, maar de eerste trainingsrondjes zijn al vol goede moed gelopen en ik heb er in ieder geval super veel zin in! Via een vriend van de middelbare school hoorde ik in 2014 al van Run for Life. Ik was meteen enthousiast over deze organisatie. We hebben allemaal vrienden, familie, kennissen, en/of vrienden van vrienden die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben gehad. Sommigen zijn gelukkig genezen, maar van anderen hebben we met veel verdriet (vaak veel te vroeg) afscheid moeten nemen. Als onderzoeker in spe weet ik hoe belangrijk het is dat er geld beschikbaar komt voor kankeronderzoek. Niet alleen voor het fundamentele onderzoek, maar ook voor voorlichting en verbetering van de zorg. KWF Kankerbestrijding richt zich op deze verschillende aspecten van de behandeling en ik hoop dat ik via Run for Life ook een steentje kan bijdragen hieraan.

Ik vind het heel mooi dat ik via Run for Life een fantastische ervaring kan koppelen aan het steunen van een goed doel. Ik hoop een mooi bedrag bijeen te krijgen en daar kan ik jullie hulp heel goed bij gebruiken. Alle beetjes helpen!

Liefs, 
Doris”

[thermometer raised=2478.13 target=1000 height=300 align=left currency=€ alt=off sep=. trailing=true]