“Wij rennen voor het leven, tegen kanker”

Diederik van Soest en Meggie Couwenberg

Op 6 november 2022 gaan uw tandartsen Diederik van Soest en Meggie Couwenberg de New York City Marathon rennen voor KWF Kankerbestrijding.

Iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving die te maken heeft (gehad) met kanker. In Nederland leven ruim 830.000 mensen met en na deze verschrikkelijke ziekte. Velen worstelen dagelijks met de lichamelijke en geestelijke gevolgen. Het is belangrijk dat de wetenschap zich blijft ontwikkelen, zodat kanker eerder kan worden opgespoord. Daarnaast zorgt uw bijdrage ervoor dat er betere behandelingen, zorg en nazorg aan patiënten kan worden gegeven.

Daarom gaan wij de sportieve uitdaging aan samen met de organisatie ‘Run for Life’. Het doel is om zoveel mogelijk geld ophalen voor KFW Kankerbestrijding. Om die reden zijn wij al maanden aan het trainen om uiteindelijk de 42,195 kilometer in New York te voltooien. Op dit moment hebben wij de halve Marathon van Leiden en Rotterdam al met veel plezier en enthousiasme uitgelopen. Dat allemaal om op 6 november de eindstreep te halen.

Uw donatie aan KWF Kankerbestrijding komt goed terecht. Naast levensveranderend onderzoek wordt er ook geïnvesteerd in zorg voor patiënten en naasten.

Alle kleine beetjes helpen,
Alvast hartelijk dank!

Diederik van Soest en Meggie Couwenberg

Donatieteller: € 0.00

0%

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 9 jaren heeft Run for Life maar liefst € 294.820,51 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 9 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2020 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 62%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.