“De New York Marathon van dit jaar willen wij dus graag met z’n 3-en lopen ter nagedachtenis aan onze moeder”

Bart Boogaard

“Hi, mijn naam is Bart Boogaard (27), ik woon in Amsterdam en ben werkzaam bij Invest-NL. Tijdens corona heb ik het hardlopen opgepakt met het doel om ondanks de lock-down even buiten te zijn en vooral om mijn energie kwijt te kunnen. Doordat ik mijzelf nooit een concreet doel heb gesteld, heb ik het hardlopen echter nooit constant genoeg doorgezet. Bij mijn zus Iris stond wel al een tijdje de marathon van New York op de planning. Nadat deze marathon voor haar twee jaar op rij niet door kon gaan, hebben mijn broertje en ik in oktober besloten ons ook op te geven voor het Run for Life Team 2022.

In april hebben mijn zus Iris en mijn broertje Dirk onze moeder – en mijn vader zijn vrouw – verloren aan de gevolgen van kanker. De New York Marathon van dit jaar willen wij dus graag met z’n drieën lopen ter nagedachtenis aan mijn moeder. Door met deze marathon geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding hopen wij ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker.”

Donatieteller: € 0.00

0%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 10 jaren heeft Run for Life maar liefst € 297.353,37 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 10 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2021 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.