“Ik zou liegen als ik zeg dat ik een hardloper ben”

Annelotte Jens

“Mijn naam is Annelotte en ik zou liegen als ik zeg dat ik een hardloper ben. Wel is het mijn droom om de New York City Marathon te lopen en dan ter nagedachtenis aan mijn moeder die 3 jaar geleden is overleden aan alvleesklierkanker. Na 60 chemo’s en verschillende soorten experimenten heeft zij de strijd tegen kanker alsnog verloren. De wetenschap maakt grote stappen en ik zou willen bijdragen zodat anderen die misschien dezelfde diagnose als mijn moeder krijgen wel verder kunnen leven.

Ik denk dat veel mensen verbaasd zullen zijn als ik de finish haal want 5 kilometer vind ik al lastig. Maar samen met mijn schoonzus Doke Pouw gaat het ons lukken. Voor mij persoonlijk zal het een overwinning zijn maar belangrijker is dat met het gedoneerde geld we meer onderzoek kunnen bekostigen om de strijd tegen kanker te winnen.”

Donatieteller: € 0.00

0%

Deze teller wordt automatisch bijgewerkt
en is actueel op dit moment.

Donatieformulier

New York City Marathon - 5 november 2023
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

Tot 2022 heeft Run for Life maar liefst € 304.088,81 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 12 jaar tijd hebben 221 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2023 voor de 13de keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 65%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.