“Opgeven is geen optie (he pap).”

Anke

“Whaaa ik kan het nog niet helemaal geloven dat het nu definitief is dat ik de New York City Marathon ga rennen!! Nu denk ik weer… why???

Tja waarom willen mensen aan zo’n enorme uitdaging en uitputtingsslag meedoen? Nou ik kan in ieder geval uitleggen waarom ik er aan mee wil doen, al twijfel ik wel nog een beetje 😛 Allereerst de reden waarom ik een marathon wil gaan rennen. Ik ren al heel wat jaren, maar in het begin merkte ik weinig vooruitgang. Door het stellen van doelen, werk je ergens naar toe, waardoor ik mezelf steeds meer ging uitdagen. Telkens een beetje sneller, verder en meer uitdagingen (trailruns, obstacle runs en zelfs triathlons). Het sporten is uiteindelijk een (gezonde) verslaving geworden en een uitlaatklep. Afgelopen jaar heb ik mijn eerste halve marathon gerend en mijn eerste triathlons die ik inmiddels ook heb opgebouwd tot een 1/3e. Het smaakt telkens naar meer, dus… dat betekent nieuwe uitdagingen. Als ik dan toch ooit een marathon wil lopen, dan is de mooiste en gaafste ervaring toch wel die van New York City!! Zodoende is het idee ontstaan om een marathon te gaan rennen.

Ik ga de marathon voor KWF Kankerbestrijding rennen en dat vind ik zelf heel bijzonder. Ik denk namelijk dat dat me tijdens de marathon een hoop kracht zal geven. Naast dat het heel leuk is om samen met een team de ervaringen te delen, wil ik me heel graag inzetten voor KWF Kankerbestrijding. Ik ben namelijk mijn moeder veel te vroeg verloren aan de gevolgen van kanker. Inmiddels is dat dit jaar alweer 9 jaar geleden. Ik mis haar nog steeds iedere dag en ik denk dat dat altijd zo zal blijven. Mijn vader is mijn grote voorbeeld. Hij heeft 8 jaar geleden meegedaan met stichting Alpe d’HuZes voor het KWF. Zes keer omhoog en de laatste keer op de fiets van mijn moeder. Dat vond ik zo mooi dat ik vaak heb gedacht om mezelf ook op een soortgelijke manier in te zetten om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. De ziekte kanker kan uiteindelijk iedereen overkomen, ook mezelf of opnieuw een dierbare, dus ik vind het mooi om op deze manier iets te kunnen betekenen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

In het dagelijks leven ben ik als 29 jarige, woonachtig in het mooie Maastricht, bezig met mijn postmaster tot GZ-psycholoog die ik in de zomer afrond. Mijn grootste hobby is sporten en daarnaast hou ik ervan om gezellige dingen te ondernemen met familie en vrienden. Dus druk druk druk, maar wel leuk!

Ik kijk enorm uit naar deze ervaring en ik heb ontzettend veel zin om samen met het Run for Life Team 2018 te gaan knallen om een mooi bedrag voor KWF Kankerbestrijding bij elkaar te halen!! Daar heb ik jullie natuurlijk ook voor nodig dus ik ben jullie dankbaar voor elk bedrag dat jullie willen doneren!

Opgeven is geen optie (hè pap).

Donatieteller: € 3405,00

Bijgewerkt tot en met: dinsdag 27 november, 06.43 uur

100%