“Wij rennen de New York City Marathon voor Papa!”

Laura, Mathijs en Nina Algra

“Wij zijn Mathijs, Nina en Laura Algra. De familie Algra is een chaotisch, warm en gezellig gezin uit Arnhem. In juli 2014 werd dit ‘fijne plaatje’ echter bruut en onverwachts verstoord door een ellendige diagnose. Onze vader bleek nierkanker te hebben, dusdanig vergevorderd dat vanaf het begin al duidelijk was dat dit niet meer goed zou komen. Na vijf intense maanden, met veel liefde en verdriet, is hij op 29 december 2014 overleden.

Helaas kent iedereen in zijn of haar directe omgeving wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. We hebben nog niet de ultieme behandeling tegen kanker gevonden en daarom blijft onderzoek nodig! Wij beseffen ons als geen ander dat het rennen van een marathon in het niet valt bij de strijd die kanker patiënten moeten leveren. Wij hopen echter bij te dragen aan een wereld waarin kanker geen geliefden van elkaar scheidt. Daarom rennen wij de New York City Marathon voor Papa en willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen. Laten we samen kanker verslaan en ervoor zorgen dat iedereen de eindstreep kan halen!

Mathijs Algra
Mijn naam is Mathijs Algra. Ik ben 32 jaar oud, woon in Nijmegen en werk als advocaat bij ING in Amsterdam. Ik vind sporten verschrikkelijk leuk en zaalvoetbal al sinds mijn studententijd. De laatste jaren zijn wielrennen en hardlopen daarbij gekomen. Na enkele deelnames aan de Nijmeegse Zevenheuvelenloop en de halve marathon van Egmond aan Zee is het nu tijd voor het grote werk: de New York City Marathon!

Nina Algra
Mijn naam is Nina Algra, ik ben 28 jaar oud, woon in Amsterdam en werk bij de online supermarkt Picnic. Ik ben sportief en houd ervan uitdagingen aan te gaan. In mijn jeugd heb ik altijd fanatiek gehockeyd en een paar jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Na de Dam tot Damloop en de marathon van Barcelona, is het nu tijd voor de ultieme uitdaging: de New York City Marathon!

Laura Algra
Mijn naam is Laura Algra, ik ben 26 jaar oud, woon in Rotterdam en werk bij het architecten bureau Benthem Crouwel Architects. Sporten en cultuur zijn twee grote drijfveren in mijn leven. Als kind heb ik veel gedanst, klassiek ballet en modern. Daarnaast tenniste ik en deed ik aan theater. Als student begon ik met roeien, wielrennen en hardlopen. Nu ga ik als echte jup naar spinklasjes, doe ik aan yoga en heb ik onlangs de halve marathon van Rotterdam gerend.”

Donatieteller: € 2214.00

53%

Donatieformulier

New York City Marathon - 6 november 2022
0
0
0
Weken
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Instagram

Resultaten Run for Life

MISSIE

Run for Life is in 2010 opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring.

FINANCIEEL RESULTAAT

In de eerste 9 jaren heeft Run for Life maar liefst € 294.820,51 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

RENNERS

In 9 jaar tijd hebben 184 renners met ons meegelopen, een geweldige prestatie! Hierop voortbouwend gaan we in 2020 voor de tiende keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

VOORUITGANG

In 1949, het oprichtingsjaar van KWF Kankerbestrijding, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 62%. Een mooi resultaat, maar er is nog een lange weg van veel onderzoek te gaan.